A töltött rántott karaj köretéhez a krumplikat héjában megfőzzük, majd meghámozzuk, felszeleteljük. A vizet egy lábasban felforraljuk a babérlevelekkel, amiket aztán kiszedünk, és a még meleg folyadékból az ecettel, a porcukorral és a sóval salátalevet készítünk. Beletesszük a szeletekre vágott lila hagymát és szárzellert, a burgonyát, aztán megborsozzuk, és kihűtjük.
A töltelékhez az apróra vágott fokhagymát egy serpenyőben megfuttatjuk a vaj és az olaj keverékén, majd rádobjuk a spenótot. Ha fagyasztottal dolgozunk, elpároljuk a levét. Hozzáadjuk a tejszínt, és sóval, borssal ízesítjük.
A húsokat 2-3 mm vékonyra klopfoljuk, sózzuk, majd 4 szeleten elosztjuk a párolt spenótot és a felszeletelt mozzarellákat. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az aprított petrezselyemmel, majd a maradék szeletekkel lefedjük őket, és hústűvel vagy fogvájóval megtűzzük a szélüket. A végük lógjon ki, hogy majd könnyen el tudjuk távolítani őket.
A panírozáshoz egy tálban összekeverjük a tojásokat a tejszínnel, majd a töltött húsokat először lisztbe, majd ebbe a keverékbe, végül a zsemlemorzsába forgatjuk. 160 fokos olajban megsütjük őket, a salátát pedig tálaláskor még vágott petrezselyemmel díszítjük.
Elkészítési idő: 1,5 óra
