A répagnocchi elkészítésének első lépéseként a megtisztított sárgarépát 0,5 cm-es karikára vágjuk és egy lábasban, fedő alatt, közepes hőmérsékleten megpároljuk a vajon, ami kb. 10 perc. Ha elkészült, leszűrjük, de a vajat mindenképp tartsuk meg, mert ezt fogjuk felhasználni a mártáshoz. A megpuhult répát egy késes aprítóban leturmixoljuk a tojással.
A burgonyát héjastól egy mikrózható edénybe tesszük és kb. 10 perc alatt „megfőzzük” a mikróban, aztán megpucoljuk és áttörjük egy burgonyanyomón. Ha kihűlt, akkor összekeverjük a répás alappal és hozzágyúrjuk a lisztet, a finomra vágott petrezselymet és a sót is. 15 perc pihentetés után lisztezett felületen 2 cm vastagságúra nyújtjuk és 2 cm-es csíkokat vágunk belőle, amiket kissé megsodrunk, hogy henger alakot kapjunk. Ezekből a hengerekből 3 cm-es darabokat vágunk és enyhén sós vízben kifőzzük őket.
Míg fő a gnocchi, addig a félrerakott vajat egy serpenyőbe öntjük és hozzáadjuk az 50 g friss vajat, amit addig pirítunk közepes hőmérsékleten, míg szépen elkezd barnulni és kissé diós illatot kap. Ekkor jöhet hozzá a vékonyra szeletelt fokhagyma, a zsályalevelek, a méz, só, bors és a finomra vágott petrezselyem, elkeverjük és ebben vajas mártásban megfürdetjük a kifőtt gnocchikat. Tányérba szedjük és tálalás előtt reszelünk a tetejére egy kis parmezánt.

- Elkészítési idő: 45 perc