Hozzávalók
- 500 g csirkecombfilé
- só, bors
- 2 tk provence-i fűszerkeverék
- 2 ek étolaj
- 300 g sütőtök
- 50 g vaj
- 100 ml fehérbor
- 1 ek friss citromlé
- 150 ml víz
- 250 g bolti gnocchi
- 400 ml habtejszín
Csirkés-gnocchis egytálétel
Hozzávalók
- 500 g csirkecombfilé
- só, bors
- 2 tk provence-i fűszerkeverék
- 2 ek étolaj
- 300 g sütőtök
- 50 g vaj
- 100 ml fehérbor
- 1 ek friss citromlé
- 150 ml víz
- 250 g bolti gnocchi
- 400 ml habtejszín
A csirkecombot sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel, és egy mélyebb serpenyőben, az olajon mindkét oldalát megpirítjuk 3-4 perc alatt, majd kiszedjük. A visszamaradt zsiradékra dobjuk a kis kockákra vágott sütőtököt, amire egy kis fűszerkeveréket szórunk, majd sózzuk, borsozzuk és 2-3 percig pirítjuk. Ekkor jöhet rá a vaj, majd a fehérbor.
Ha a fehérbor elpárolgott, belerakjuk a citromlevet és a vizet, visszarakjuk a húst, és 10 percig főzzük lefedve. Ekkor jöhet bele a gnocchi és a tejszín, majd 3 perc főzés után meg is vagyunk.
- Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a csirkés-gnocchis egytálétel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!