Hozzávalók
- 1 kg fejes káposzta
- só
- 120 g kristálycukor
- 4 ek étolaj
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- bors
- 500 g bolti gnocchi
A tálaláshoz
- 1 ek porcukor
- frissen őrölt bors
Káposztás gnocchi
Hozzávalók
- 1 kg fejes káposzta
- só
- 120 g kristálycukor
- 4 ek étolaj
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- bors
- 500 g bolti gnocchi
A tálaláshoz
- 1 ek porcukor
- frissen őrölt bors
A káposztás gnocchi elkészítéséhez először a fejes káposztát nagy lyukú reszelőn lereszeljük és besózzuk. Állni hagyjuk, míg ki nem engedi a levét.
Közben egy lábosban, közepes hőmérsékleten cukrot karamellizálunk. Ha elérte a világossárgás színt, mehet bele az olaj, a finomra vágott vöröshagyma, a kinyomkodott káposzta és a bors. Erősebb lángra kapcsolunk, és többszöri kevergetés mellett szépen megpirítjuk a káposztát, amíg parádés aranybarna színt nem kap.
Kifőzzük a gnocchit a csomagon leírtak alapján, és összeforgatjuk a pirított káposztával. Itt jön a recept vízválasztó része: tálalásnál porcukrot, frissen őrölt borsot vagy éppen mindkettőt szórunk a tetejére.
- Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a káposztás gnocchi recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!