A tojásokat kihabosítjuk a kétféle cukorral, majd az olajjal tovább habosítjuk. A répát lereszeljük, majd belekeverjük a többi hozzávalóval együtt. Sütőpapírral bélelt, kisebb, kb. 15x20 cm átmérőjű tepsibe rakjuk, és 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni, ezután kisebb kockákra vágjuk.
A krémhez a hideg mascarponét 2-3 percig egy robotgépben habosítjuk, majd mehet bele a cukor, a vanília és további 2-3 percig habosítjuk. A diót durvára vágjuk, majd 4 kisebb pohár aljába tesszük a felkockázott piskóta felét, erre jöhet a krém és a piskóta másik fele. Végül megszórjuk a dióval, és meglocsoljuk juharsziruppal.

- Előkészítési idő: 10 perc
- Sütés: 35 perc
- Összeállítás: 20 perc
- Összesen: 65 perc