Csurgatott tojásleves
Az egész köményt és fekete borsot egy mozsárban összetörjük és egy száraz lábasban elkezdjük pirítani, hogy kiadja az intenzív ízét. Hozzáadjuk a zsírt, a lisztet, a zúzott fokhagymát és a pirospaprikát. Zsemleszínűre pirítjuk, majd hozzáöntjük a víz negyedét, csomómentesre keverjük a liszttel, aztán felöntjük a maradék vízzel. Ízesítjük babérlevéllel, dobunk bele egy kis fej vöröshagymát bevagdosva, sót, egy csipet cukrot és 15 percig alacsony lángon rotyogtatjuk. Adunk hozzá egy kevés ecetet, kóstolással beállítjuk a savanyú-édes-fűszeres ízeket. A tojásokat villával felverjük, a levesbe örvényt keverünk és vékony sugárban a közepébe csurgatjuk a tojást. Közben nem kevergetjük. Hagyjuk, hogy 1 perc alatt megfőjön a tojás, utána keverünk rajta egyet.A kolbászt vékony karikákra vágjuk, egy száraz serpenyőben jól lepirítjuk, majd félretesszük. A kisült zsírban megpirítjuk a felkockázott kenyeret, összeforgatjuk a ropogós kolbászkarikákkal és a leves mellé kínáljuk.
Kókusztekercs
A darált kekszet összekeverjük a kakaóporral, a porcukorral, a tejjel és a rummal, és addig gyúrjuk, míg összeáll. Berakjuk a hűtőbe pár percre amíg megcsináljuk a krémet. A vajat és a porcukrot kikeverjük, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket. Egy deszkára kiterítünk egy nagyobb folpackot, megszórjuk kókuszreszelékkel, és kb. fél centi vastagra nyújtjuk a kekszes masszát. Rányomkodjuk a kókuszos vajas tölteléket, majd a fólia segítségével feltekerjük, közben jó szorosan lenyomkodjuk. A tekercset kívülről megforgatjuk kókuszreszelékben, majd ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.