A ricottakrémes-koktélparadicsomos bruschetta recept első lépéseként a bagettet felszeleteljük, és egy sütőpapírral borított nagyméretű tepsire fektetjük. Az olajban elkeverjük a zúzott fokhagymát, a sót, borsot és az oregánót. Megkenjük vele a kenyereket, majd 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 10 percre. A lényeg, hogy ropogós és aranybarna legyen, de ne száradjon ki.
Közben a paradicsomokat apró kockákra felvágjuk, egy keverőtálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk az olívaolajjal, balzsamecettel, a mézzel és az apróra vágott fél csokor bazsalikommal, majd állni hagyjuk kb. 20 percet. Közben a ricottát összekeverjük a kéksajttal, sóval, borssal, aprított bazsalikommal, balzsamecettel és a mézzel.
Minden kenyérszeletre pakolunk a krémből és a marinált paradicsomból, majd bazsalikomlevelekkel díszítjük.
Ha egyszerűen összedobható, frissítő és könnyed nyári vacsorára vágytok, akkor jöhet egy ütős bruschetta recept! A ropogós olasz kenyérfalatkákat az olaszok tették világhírűvé, így aztán nem meglepő, hogy már az első falat után igazi mediterrán éltérzés kerít a hatalmába mindenkit, aki csak megkóstolja. A klasszikus paradicsomos-bazsalikomos verzió mellett ezeknek is érdemes adni egy esélyt:
A brutálisan édes koktélparadicsomok nyáron nálam nemcsak a spanyol gazpachóban landolnak, hanem az olaszos, sajtkrémes bruschettákon is.
Hozzávalók
4 főre
A pirítóshoz
1 db
bagett
(kb. 300 g)
3 ek
olívaolaj
3 gerezd
fokhagyma
só, bors
0.5 mk
morzsolt oregánó
A marinált paradicsomhoz
400 g
színes koktélparadicsom
só, bors
2 ek
olívaolaj
1 ek
balzsamecet
1 ek
méz
0.5 csokor
bazsalikom
A ricottakrémhez
250 g
ricotta
60 g
gorgonzola
só
frissen őrölt fekete bors
0.5 csokor
bazsalikom
2 tk
balzsamecet
1 tk
méz
A ricottakrémes-koktélparadicsomos bruschetta recept első lépéseként a bagettet felszeleteljük, és egy sütőpapírral borított nagyméretű tepsire fektetjük. Az olajban elkeverjük a zúzott fokhagymát, a sót, borsot és az oregánót. Megkenjük vele a kenyereket, majd 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 10 percre. A lényeg, hogy ropogós és aranybarna legyen, de ne száradjon ki.
Közben a paradicsomokat apró kockákra felvágjuk, egy keverőtálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk az olívaolajjal, balzsamecettel, a mézzel és az apróra vágott fél csokor bazsalikommal, majd állni hagyjuk kb. 20 percet. Közben a ricottát összekeverjük a kéksajttal, sóval, borssal, aprított bazsalikommal, balzsamecettel és a mézzel.
Minden kenyérszeletre pakolunk a krémből és a marinált paradicsomból, majd bazsalikomlevelekkel díszítjük.
Ha egyszerűen összedobható, frissítő és könnyed nyári vacsorára vágytok, akkor jöhet egy ütős bruschetta recept! A ropogós olasz kenyérfalatkákat az olaszok tették világhírűvé, így aztán nem meglepő, hogy már az első falat után igazi mediterrán éltérzés kerít a hatalmába mindenkit, aki csak megkóstolja. A klasszikus paradicsomos-bazsalikomos verzió mellett ezeknek is érdemes adni egy esélyt:
Ha tetszett a Ricottakrémes-koktélparadicsomos bruschetta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!