Megúszós kaják

Ricottás-spenótospalacsinta

Ricottás-spenótos palacsinta

Hozzávalók
A palacsintatésztához
300 g
liszt
2 db
tojás
300 ml
tej
1 tk
2 ek
olaj
500 ml
víz
A töltelékhez
5 szelet
bacon
4 gerezd
fokhagyma
200 g
friss bébispenót
só, bors
¼ db szerecsendió
500 g
ricotta
30 g
parmezán
A besamelhez
50 g
liszt
50 g
vaj
500 ml
tej
só, bors
20 g
parmezán
A tetejére
1 csomag
mozzarella

Elkészítés

A palacsintatészta hozzávalóit csomómentesre keverjük, majd egy teflonserpenyőben megsütjük a palacsintákat. 

A töltelékhez nagyon apróra vágjuk a bacont, zsírjára pirítjuk, majd kiszedjük egy keverőtálba, és a visszamaradt zsiradékon megfonnyasztjuk az apróra vágott fokhagymát, rádobjuk a spenótot, és ha elfőtte a vizet, mehetnek rá a fűszerek. Ezután a ricottához öntjük és összekeverjük a parmezánnal. A palacsintába töltjük a ricottás tölteléket, háromszög alakúra hatjuk, és 4 kisebb sütőformába tesszük.

A besamelhez a vajon kicsit megfuttatjuk a lisztet, felöntjük a tejjel, sűrű krémmé főzzük, fűszerezzük, belereszeljük a parmezánt, majd a palacsintára öntjük. Rátépkedjük a mozzarellát, és grillsütőben addig sütjük, amíg meg nem pirul a sajt, és kész.

www.streetkitchen.hu

Szuper vacsiötlet, ha már unjátok a rizs, hús, sali kombót. Egyetek mellé egy tányér nagy salátát, és biztos, hogy jól fogtok lakni tőle!

Hozzávalók

8 - 10 palacsintához
A palacsintatésztához
300 g
liszt
2 db
tojás
300 ml
tej
1 tk
2 ek
olaj
500 ml
víz
A töltelékhez
5 szelet
bacon
4 gerezd
fokhagyma
200 g
friss bébispenót
só, bors
¼ db szerecsendió
500 g
ricotta
30 g
parmezán
A besamelhez
50 g
liszt
50 g
vaj
500 ml
tej
só, bors
20 g
parmezán
A tetejére
1 csomag
mozzarella

A palacsintatészta hozzávalóit csomómentesre keverjük, majd egy teflonserpenyőben megsütjük a palacsintákat. 

A töltelékhez nagyon apróra vágjuk a bacont, zsírjára pirítjuk, majd kiszedjük egy keverőtálba, és a visszamaradt zsiradékon megfonnyasztjuk az apróra vágott fokhagymát, rádobjuk a spenótot, és ha elfőtte a vizet, mehetnek rá a fűszerek. Ezután a ricottához öntjük és összekeverjük a parmezánnal. A palacsintába töltjük a ricottás tölteléket, háromszög alakúra hatjuk, és 4 kisebb sütőformába tesszük.

A besamelhez a vajon kicsit megfuttatjuk a lisztet, felöntjük a tejjel, sűrű krémmé főzzük, fűszerezzük, belereszeljük a parmezánt, majd a palacsintára öntjük. Rátépkedjük a mozzarellát, és grillsütőben addig sütjük, amíg meg nem pirul a sajt, és kész.

Ha tetszett a ricottás-spenótos palacsinta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése