A palacsintatészta hozzávalóit csomómentesre keverjük, majd egy teflonserpenyőben megsütjük a palacsintákat.
A töltelékhez nagyon apróra vágjuk a bacont, zsírjára pirítjuk, majd kiszedjük egy keverőtálba, és a visszamaradt zsiradékon megfonnyasztjuk az apróra vágott fokhagymát, rádobjuk a spenótot, és ha elfőtte a vizet, mehetnek rá a fűszerek. Ezután a ricottához öntjük és összekeverjük a parmezánnal. A palacsintába töltjük a ricottás tölteléket, háromszög alakúra hatjuk, és 4 kisebb sütőformába tesszük.

A besamelhez a vajon kicsit megfuttatjuk a lisztet, felöntjük a tejjel, sűrű krémmé főzzük, fűszerezzük, belereszeljük a parmezánt, majd a palacsintára öntjük. Rátépkedjük a mozzarellát, és grillsütőben addig sütjük, amíg meg nem pirul a sajt, és kész.