A rizsleves elkészítéséhez zsírt melegítünk egy lábasban. Hozzáadjuk a finomra vágott vörös- és fokhagymát, és közepes hőfokon 5 percig dinszteljük. Hozzáadjuk a kb. 1 centis kockákra vágott csirkemellet, a 0,5 cm-es karikára vágott sárga- és fehérrépát, az 1 cm-es kockákra vágott krumplit, majd a rizst, és közepesen erős hőfokon 1 percig pirítjuk.
Ezután sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a köménnyel, a daráltpaprika-krémmel, megszórjuk a fűszerpaprikával, és felöntjük az előre elkészített alaplével. Amikor forr, beletesszük a csokor petrezselymet, és közepes hőfokon, kb. 15 perc alatt készre főzzük, majd tálaljuk.

- Elkészítési idő: 30 perc
Kedvenc köreted a rizs? Az a jó benne, hogy szinte bármihez illik, és lehet főszereplője egy fogásnak, vagy csak kiegészítője, de még desszert is készülhet belőle! A rizsleves után ezeket is próbáld ki!
Peri-peri csirke zöldséges rizzsel