Karfiolos receptek

Ropogóskarfiollepény

Ropogós karfiollepény
ropogos-karfiol-lepeny

Hozzávalók
400 g
karfiol
1 db
tojás
100 g
zsemlemorzsa
50 g
finomliszt
100 g
reszelt sajt
bors
0.5 csokor
bazsalikom
1 ek
olaj
4 ek
tejföl
A tálaláshoz
pár levél friss bazsalikom

Elkészítés
  1. A karfiolt megtisztítjuk és aprítógépben morzsalékossá daráljuk. Egy tálba dobjuk, hozzáadjuk a tojást, a zsemlemorzsát, a lisztet, a reszelt sajtot, a sót, a borsot és a finomra aprított bazsalikomot.

  2. Alaposan elkeverjük, majd egy forró serpenyőt kikenünk olajjal, belerakjuk a masszát és egyenletesen kilapítjuk benne.

  3. Lepiritjuk magas lángon 1 perc alatt, ezután levesszük a hőfokot közepesen alacsonyra, és lefedjük a serpenyőt egy fedővel.

  4. Így sütjük 4 percig, majd óvatosan megfordítjuk a lepényt, és a másik oldalát is lepirítjuk magas hőfokon 1 perc alatt, majd lefedjük és további 4-5 percig sütjük közepesen alacsony lángon. 

  5. Tejföllel megkenve és friss bazsalikommal megszórva tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Ez a ropogós karfiollepény nem akar többnek látszani, mint ami – de pont ez benne a jó. Egyszerű alapanyagokból hoz ki valami egészen menőt: kívül brutál ropog, belül puha, és simán megállja a helyét köretként, főételként, vagy csak úgy magában, egy jó mártogatóval.

Ez a ropogós karfiollepény egy igazi jolly joker a konyhában: pár alapanyagból villámgyorsan összedobható, mégis extra finom lesz a végeredmény. Ha kezdő vagy, se aggódj – nem kell hozzá más, csak egy serpenyő és pár perc türelem, hogy a lepény mindkét oldala szép aranybarna legyen.

Hozzávalók

28 cm átmérőjű lepényhez
400 g
karfiol
1 db
tojás
100 g
zsemlemorzsa
50 g
finomliszt
100 g
reszelt sajt
bors
0.5 csokor
bazsalikom
1 ek
olaj
4 ek
tejföl
A tálaláshoz
pár levél friss bazsalikom

Elkészítés

  1. A karfiolt megtisztítjuk és aprítógépben morzsalékossá daráljuk. Egy tálba dobjuk, hozzáadjuk a tojást, a zsemlemorzsát, a lisztet, a reszelt sajtot, a sót, a borsot és a finomra aprított bazsalikomot.

  2. Alaposan elkeverjük, majd egy forró serpenyőt kikenünk olajjal, belerakjuk a masszát és egyenletesen kilapítjuk benne.

  3. Lepiritjuk magas lángon 1 perc alatt, ezután levesszük a hőfokot közepesen alacsonyra, és lefedjük a serpenyőt egy fedővel.

  4. Így sütjük 4 percig, majd óvatosan megfordítjuk a lepényt, és a másik oldalát is lepirítjuk magas hőfokon 1 perc alatt, majd lefedjük és további 4-5 percig sütjük közepesen alacsony lángon. 

  5. Tejföllel megkenve és friss bazsalikommal megszórva tálaljuk.

ropogod-karfiol-lepeny
Ropogós karfiollepény (Fotó: Street Kitchen)

A lepények nagy előnye, hogy rengeteg variációban készülhetnek, szezonális alapanyagokkal is jól működnek, és bármikor jól jönnek egy gyors ebédhez vagy vacsorához. Legyen szó serpenyős, sütőben sült vagy épp ropogós tésztás megoldásról, ezek a receptek biztosan a kedvenceid lesznek:

Lisztmentes cukkinilepény

Krumplis lepény

Sonkás-sajtos lepény

Ha tetszett a ropogós karfiollepény receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése