A karfiolt megtisztítjuk és aprítógépben morzsalékossá daráljuk. Egy tálba dobjuk, hozzáadjuk a tojást, a zsemlemorzsát, a lisztet, a reszelt sajtot, a sót, a borsot és a finomra aprított bazsalikomot.
Alaposan elkeverjük, majd egy forró serpenyőt kikenünk olajjal, belerakjuk a masszát és egyenletesen kilapítjuk benne.
Lepiritjuk magas lángon 1 perc alatt, ezután levesszük a hőfokot közepesen alacsonyra, és lefedjük a serpenyőt egy fedővel.
Így sütjük 4 percig, majd óvatosan megfordítjuk a lepényt, és a másik oldalát is lepirítjuk magas hőfokon 1 perc alatt, majd lefedjük és további 4-5 percig sütjük közepesen alacsony lángon.
Tejföllel megkenve és friss bazsalikommal megszórva tálaljuk.
Ropogóskarfiollepény
Ez a ropogós karfiollepény nem akar többnek látszani, mint ami – de pont ez benne a jó. Egyszerű alapanyagokból hoz ki valami egészen menőt: kívül brutál ropog, belül puha, és simán megállja a helyét köretként, főételként, vagy csak úgy magában, egy jó mártogatóval.
Ez a ropogós karfiollepény egy igazi jolly joker a konyhában: pár alapanyagból villámgyorsan összedobható, mégis extra finom lesz a végeredmény. Ha kezdő vagy, se aggódj – nem kell hozzá más, csak egy serpenyő és pár perc türelem, hogy a lepény mindkét oldala szép aranybarna legyen.
Hozzávalók
A tálaláshoz
Elkészítés
A karfiolt megtisztítjuk és aprítógépben morzsalékossá daráljuk. Egy tálba dobjuk, hozzáadjuk a tojást, a zsemlemorzsát, a lisztet, a reszelt sajtot, a sót, a borsot és a finomra aprított bazsalikomot.
Alaposan elkeverjük, majd egy forró serpenyőt kikenünk olajjal, belerakjuk a masszát és egyenletesen kilapítjuk benne.
Lepiritjuk magas lángon 1 perc alatt, ezután levesszük a hőfokot közepesen alacsonyra, és lefedjük a serpenyőt egy fedővel.
Így sütjük 4 percig, majd óvatosan megfordítjuk a lepényt, és a másik oldalát is lepirítjuk magas hőfokon 1 perc alatt, majd lefedjük és további 4-5 percig sütjük közepesen alacsony lángon.
Tejföllel megkenve és friss bazsalikommal megszórva tálaljuk.

A lepények nagy előnye, hogy rengeteg variációban készülhetnek, szezonális alapanyagokkal is jól működnek, és bármikor jól jönnek egy gyors ebédhez vagy vacsorához. Legyen szó serpenyős, sütőben sült vagy épp ropogós tésztás megoldásról, ezek a receptek biztosan a kedvenceid lesznek:
Ha tetszett a ropogós karfiollepény receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!



