Street Kitchen

Rozmaringos-fehérbabosburgonyaleves

Rozmaringos-fehérbabos burgonyaleves

Hozzávalók
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
500 g
burgonya
3 ek
olaj
1 ág
rozmaring
1
liter víz vagy zöldségalaplé
só, bors
1.5 tk
étkezési keményítő
2 ek
tejföl
1 konzerv
fehérbab
(400 g)
A sült rozmaringhoz
olaj
1 - 2 ág
rozmaring

Elkészítés

A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, a burgonyákat pedig meghámozzuk, hosszában félbevágjuk, aztán szeletekre. Az olajat egy lábasban felhevítjük, és üvegesre pirítjuk a hagymákat, utána mehetnek hozzá a durvára vágott rozmaringlevelek, a burgonyaszeletek, majd a víz (vagy alaplé). Sózzuk, borsozzuk, és puhára főzzük a burgonyát. A keményítőt elkeverjük a tejföllel, pár evőkanál forró levest adunk hozzá, átkeverjük, és így öntjük vissza a levesbe. Mehet bele a lecsepegtetett babkonzerv is, majd egy alapos keverés után megvárjuk, amíg rottyan egyet a leves, és le is húzzuk a lángról. 

A sült rozmaringhoz felhevítjük az olajat, és pár másodpercre beledobjuk a rozmaringleveleket. Egy villával papírtörlőre szedjük őket, és a levelekkel tálaljuk a levest.

www.streetkitchen.hu

A burgonya vagy épp krumpli, ki hogy szereti hívni, szinte tuti, hogy minden háztartásban van. Ha találtok a fűszerkertben egy kis friss rozmaringot, és a kamrában egy fehérbabkonzervet, már tökéletes úton vagytok, hogy elkészülhessen ez a tuti leves!

Hozzávalók

3 - 4 főre
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
500 g
burgonya
3 ek
olaj
1 ág
rozmaring
1
liter víz vagy zöldségalaplé
só, bors
1.5 tk
étkezési keményítő
2 ek
tejföl
1 konzerv
fehérbab
(400 g)
A sült rozmaringhoz
olaj
1 - 2 ág
rozmaring

A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, a burgonyákat pedig meghámozzuk, hosszában félbevágjuk, aztán szeletekre. Az olajat egy lábasban felhevítjük, és üvegesre pirítjuk a hagymákat, utána mehetnek hozzá a durvára vágott rozmaringlevelek, a burgonyaszeletek, majd a víz (vagy alaplé). Sózzuk, borsozzuk, és puhára főzzük a burgonyát. A keményítőt elkeverjük a tejföllel, pár evőkanál forró levest adunk hozzá, átkeverjük, és így öntjük vissza a levesbe. Mehet bele a lecsepegtetett babkonzerv is, majd egy alapos keverés után megvárjuk, amíg rottyan egyet a leves, és le is húzzuk a lángról. 

A sült rozmaringhoz felhevítjük az olajat, és pár másodpercre beledobjuk a rozmaringleveleket. Egy villával papírtörlőre szedjük őket, és a levelekkel tálaljuk a levest.

Ha tetszett a Rozmaringos-fehérbabos burgonyaleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept