A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, a burgonyákat pedig meghámozzuk, hosszában félbevágjuk, aztán szeletekre. Az olajat egy lábasban felhevítjük, és üvegesre pirítjuk a hagymákat, utána mehetnek hozzá a durvára vágott rozmaringlevelek, a burgonyaszeletek, majd a víz (vagy alaplé). Sózzuk, borsozzuk, és puhára főzzük a burgonyát. A keményítőt elkeverjük a tejföllel, pár evőkanál forró levest adunk hozzá, átkeverjük, és így öntjük vissza a levesbe. Mehet bele a lecsepegtetett babkonzerv is, majd egy alapos keverés után megvárjuk, amíg rottyan egyet a leves, és le is húzzuk a lángról.
A sült rozmaringhoz felhevítjük az olajat, és pár másodpercre beledobjuk a rozmaringleveleket. Egy villával papírtörlőre szedjük őket, és a levelekkel tálaljuk a levest.
