Fantasztikus desszertek

Kandírozottnarancsos,rumoskuglófcukormázzalbevonva

Kandírozott narancsos, rumos kuglóf cukormázzal bevonva

Hozzávalók
A tésztához
225 g
lágy vaj
280 g
cukor
10 g
vaníliás cukor
2 db
tojás
100 ml
rum
120 g
tejföl
50 g
kandírozott narancskocka
1 csipet
285 g
liszt
80 g
holland kakaópor
12 g
sütőpor
A cukormázhoz
4 ek
porcukor
kb. 0,25 db citrom leve
1 ek
kandírozott narancskocka

Elkészítés

A rumos kuglófhoz a vajat kihabosítjuk a cukorral és a vaníliás cukorral, majd mehetnek bele a tojások, végül minden más hozzávaló, és jöhet egy alapos keverés. Kivajazott vagy kiolajozott, és enyhén kilisztezett kuglófformába öntjük a masszát, elsimítjuk a tetejét, majd 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 50 percre. 

Tűpróbával ellenőrizzük – ha nem tapad nyers tészta a tűre/pálcikára, akkor elkészült a kuglóf. Kivesszük a sütőből, ha langyosra hűlt, egy rácsra borítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni. 

Ezután egy kis tálban a porcukorhoz annyi citromlevet facsarunk, hogy egy alapos keverés után sűrű cukormázat kapjunk. Ezzel bevonjuk a süti tetejét, megszórjuk a narancskockákkal, és már szeletelhetjük is.

Elkészítési idő: 80-85 perc + hűtés

rumos kuglóf
Kandírozott narancsos, rumos kuglóf cukormázzal bevonva

Még több fincsi ünnepi kuglóf:

Fantasztikus répatorta kuglóf

Citromos-mákos kuglóf cukormázzal

Mogyorós-karamellás-csokis kuglóf

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

A kuglóf szerintem az egyik legszebb, emellett pedig az egyik legegyszerűbben elkészíthető süti. Ezt a kakaós-narancsos változatot pedig tuti mindenki imádni fogja!

Hozzávalók

1 klasszikus kuglófformához
A tésztához
225 g
lágy vaj
280 g
cukor
10 g
vaníliás cukor
2 db
tojás
100 ml
rum
120 g
tejföl
50 g
kandírozott narancskocka
1 csipet
285 g
liszt
80 g
holland kakaópor
12 g
sütőpor
A cukormázhoz
4 ek
porcukor
kb. 0,25 db citrom leve
1 ek
kandírozott narancskocka

A rumos kuglófhoz a vajat kihabosítjuk a cukorral és a vaníliás cukorral, majd mehetnek bele a tojások, végül minden más hozzávaló, és jöhet egy alapos keverés. Kivajazott vagy kiolajozott, és enyhén kilisztezett kuglófformába öntjük a masszát, elsimítjuk a tetejét, majd 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 50 percre. 

Tűpróbával ellenőrizzük – ha nem tapad nyers tészta a tűre/pálcikára, akkor elkészült a kuglóf. Kivesszük a sütőből, ha langyosra hűlt, egy rácsra borítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni. 

Ezután egy kis tálban a porcukorhoz annyi citromlevet facsarunk, hogy egy alapos keverés után sűrű cukormázat kapjunk. Ezzel bevonjuk a süti tetejét, megszórjuk a narancskockákkal, és már szeletelhetjük is.

Elkészítési idő: 80-85 perc + hűtés

rumos kuglóf
Kandírozott narancsos, rumos kuglóf cukormázzal bevonva

Még több fincsi ünnepi kuglóf:

Fantasztikus répatorta kuglóf

Citromos-mákos kuglóf cukormázzal

Mogyorós-karamellás-csokis kuglóf

Ha tetszett a Kandírozott narancsos, rumos kuglóf cukormázzal bevonva receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept