A rumos kuglófhoz a vajat kihabosítjuk a cukorral és a vaníliás cukorral, majd mehetnek bele a tojások, végül minden más hozzávaló, és jöhet egy alapos keverés. Kivajazott vagy kiolajozott, és enyhén kilisztezett kuglófformába öntjük a masszát, elsimítjuk a tetejét, majd 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 50 percre.
Tűpróbával ellenőrizzük – ha nem tapad nyers tészta a tűre/pálcikára, akkor elkészült a kuglóf. Kivesszük a sütőből, ha langyosra hűlt, egy rácsra borítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Ezután egy kis tálban a porcukorhoz annyi citromlevet facsarunk, hogy egy alapos keverés után sűrű cukormázat kapjunk. Ezzel bevonjuk a süti tetejét, megszórjuk a narancskockákkal, és már szeletelhetjük is.
Elkészítési idő: 80-85 perc + hűtés
