A sajtos burgonya krokett elkészítéséhez a főtt, áttört burgonyát egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a sót, a borsot, a lisztet és az apróra vágott snidlinget, majd alaposan összekeverjük.
A sajtot kb. 4 cm-es hasábokra vágjuk.
A masszából gombócokat formázunk, majd kilapítjuk és körbevesszük vele a sajthasábokat, ügyelve arra, hogy sehol ne lógjon ki a sajt.
A kroketthengereket zsemlemorzsába forgatjuk.
Egy mélyebb serpenyőben vagy fritőzben felforrósítjuk az olajat (kb. 170-180°C), és a kroketteket aranybarnára sütjük, amíg kívül ropogósak lesznek, belül pedig a sajt szépen elolvad.
A kisült kroketteket papírtörlőre szedjük, hogy felszívja a felesleges zsiradékot.
Sajtosburgonyakrokett
Ez a ropogós, kívül aranybarna, belül omlós és sajtos finomság tökéletes köret, de önmagában is megállja a helyét.
Kívül ropog, belül nyúlik – ez a sajtos burgonya krokett minden falattal levesz a lábadról. Pár alapanyag, egy kis formázás, és már sülhet is a tökéletes köret vagy nassolnivaló. Ha eddig kimaradt, most itt az idő, hogy bepótold!
Hozzávalók
Elkészítés
A sajtos burgonya krokett elkészítéséhez a főtt, áttört burgonyát egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a sót, a borsot, a lisztet és az apróra vágott snidlinget, majd alaposan összekeverjük.
A sajtot kb. 4 cm-es hasábokra vágjuk.
A masszából gombócokat formázunk, majd kilapítjuk és körbevesszük vele a sajthasábokat, ügyelve arra, hogy sehol ne lógjon ki a sajt.
A kroketthengereket zsemlemorzsába forgatjuk.
Egy mélyebb serpenyőben vagy fritőzben felforrósítjuk az olajat (kb. 170-180°C), és a kroketteket aranybarnára sütjük, amíg kívül ropogósak lesznek, belül pedig a sajt szépen elolvad.
A kisült kroketteket papírtörlőre szedjük, hogy felszívja a felesleges zsiradékot.

Tipp: Ha nincs otthon ementáli, nyugodtan használhatunk másfajta sajtot is!
Gouda krémesen olvad és ízben is hasonlóan enyhe, kicsit édeskésebb;
Trappista: klasszikus, olvadós sajt, szinte bármilyen ételben működik;
Edami: enyhe, jól olvad;
Mozzarella: jól nyúlik és krémes lesz az állaga;
Cheddar (nem túl érett): karakteresebb ízt ad, de nagyon jól olvad és feldobja a krokettet;
Maasdamer: szinte az ementáli testvére, kiváló csere.
Bejött a sajtos burgonya krokett? Itt van még három frankó recept, hogy legyen miből válogatni a hét többi napján is!
Ha tetszett a Sajtos burgonyakrokett receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!