Húsételek

Sajtosgöngyöltkaraj

Sajtos göngyölt karaj

Hozzávalók
4 szelet
sertéskaraj
(200 g/ szelet)
só, bors
1 ek
mustár
400 g
reszelt sajt
0.5 ek
sertészsír
150 ml
víz
A mártáshoz
1 tk
keményítő
100 ml
víz
25 g
vaj
A körethez
4 adag
burgonyapüré

Elkészítés

A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk. Az egyik felüket megkenjük mustárral, megpakoljuk egy-egy adag reszelt sajttal, majd szorosan feltekerjük, a végeit benyomkodjuk, és ha biztosra akarunk menni, egy-egy hústűvel is rögzítjük, hogy minél kevesebb sajt folyjon ki belőle. Zsírt melegítünk egy serpenyőben, és oldalanként 2-2 perc alatt, közepesen erős hőfokon körbepirítjuk a húst. Ha fémnyelű a serpenyőnk, akkor abba, ha nem, akkor a húst áttesszük egy tepsibe, felöntjük a vízzel, lefóliázzuk, betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe, és 20 perc alatt puhára pároljuk.

A tepsiben vagy serpenyőben lévő szaftot egy gyorsforralóba tesszük, ha esetleg nagyon intenzív ízű lenne, akkor lágyítunk rajta egy kevés vízzel, felforraljuk, majd a keményítőt elkeverjük a vízben, és besűrítjük vele a szaftot pár perc forralással. Hozzáadjuk a vajat, megvárjuk, míg elolvad, majd krumplipürével tálaljuk az ételt.  

Sajtos göngyölt karaj
Sajtos göngyölt karaj (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc 

A göngyölt húsok nagyon jól mutatnak az ünnepi asztalon, de akár akkor is elkészítheted őket, ha vendégeket vársz, vagy csak villantós hétvégi receptet keresel:

Karácsonyi porchetta karottapürével, sült burgonyával és barnamártással

Baconbe göngyölt, sajttal és zöldségekkel töltött Stefánia

Aszalt szilvával töltött, baconbe göngyölt harcsafilé

www.streetkitchen.hu

Ennél az ételnél nem a kígyó, hanem a karaj tekeredik. És nem is rétes, hanem sajtos göngyölt karaj akar lenni. Ami nem is baj, mert egy igazán finom étel tekeredik így ki belőle.

Hozzávalók

4 főre
4 szelet
sertéskaraj
(200 g/ szelet)
só, bors
1 ek
mustár
400 g
reszelt sajt
0.5 ek
sertészsír
150 ml
víz
A mártáshoz
1 tk
keményítő
100 ml
víz
25 g
vaj
A körethez
4 adag
burgonyapüré

A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk. Az egyik felüket megkenjük mustárral, megpakoljuk egy-egy adag reszelt sajttal, majd szorosan feltekerjük, a végeit benyomkodjuk, és ha biztosra akarunk menni, egy-egy hústűvel is rögzítjük, hogy minél kevesebb sajt folyjon ki belőle. Zsírt melegítünk egy serpenyőben, és oldalanként 2-2 perc alatt, közepesen erős hőfokon körbepirítjuk a húst. Ha fémnyelű a serpenyőnk, akkor abba, ha nem, akkor a húst áttesszük egy tepsibe, felöntjük a vízzel, lefóliázzuk, betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe, és 20 perc alatt puhára pároljuk.

A tepsiben vagy serpenyőben lévő szaftot egy gyorsforralóba tesszük, ha esetleg nagyon intenzív ízű lenne, akkor lágyítunk rajta egy kevés vízzel, felforraljuk, majd a keményítőt elkeverjük a vízben, és besűrítjük vele a szaftot pár perc forralással. Hozzáadjuk a vajat, megvárjuk, míg elolvad, majd krumplipürével tálaljuk az ételt.  

Sajtos göngyölt karaj
Sajtos göngyölt karaj (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc 

A göngyölt húsok nagyon jól mutatnak az ünnepi asztalon, de akár akkor is elkészítheted őket, ha vendégeket vársz, vagy csak villantós hétvégi receptet keresel:

Karácsonyi porchetta karottapürével, sült burgonyával és barnamártással

Baconbe göngyölt, sajttal és zöldségekkel töltött Stefánia

Aszalt szilvával töltött, baconbe göngyölt harcsafilé

Ha tetszett a sajtos göngyölt karaj receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése