Szendvics

Sajtos-kolbászosduplabundáskenyér

Sajtos-kolbászos dupla bundás kenyér

Hozzávalók
bolti pirított hagyma
4 db
tojás
só, bors
1 csipet
pirospaprika
1 csipet
cayenne-bors
2 gerezd
fokhagyma
4 szelet
fehér kenyér
(jó, ha picit szikkadt és nem friss, mondjuk, 2 napos)
olaj
8 - 12 karika
szalámi vagy kolbász
100 g
reszelt edami sajt
50 g
mozzarella sajt
0.5 csokor
petrezselyem
A tálaláshoz

Elkészítés

A sajtos-kolbászos dupla bundás kenyérhez először a tojásokat egy mély tálban krémesre keverjük, majd fűszerezzük, és fokhagymanyomóval belenyomunk két gerezd fokhagymát.

Egy serpenyőben felhevítünk 5-6 evőkanálnyi olajat, közben a kenyereket megmártjuk a tojásban, és állni hagyjuk picit, hogy jól beszívja.

Forró olajba rakjuk a kenyereket, és minden oldalukat aranybarnára sütjük. A maradék tojást a kenyérszeletekre öntjük, majd a lefolyó tojást, amikor már sül, visszahajtjuk a kenyérre. Ha kész, papírtörlőre szedjük, ami felszívja a felesleges olajat.

Rétegezve a bundás kenyérre rakjuk a kolbászt/szalámit, a sajtot és a petrezselymet – 2 réteg legyen mindenképp. Összefordítunk 2 szeletet, és kontaktgrillben pár perc alatt készre sütjük. A ropogós hagymával együtt tálaljuk.

sajtos-kolbászos bundás kenyér
Sajtos-kolbászos dupla bundás kenyér

Ezek a bundás kenyerek is érdekelhetnek:

Brazil bundás kenyér felturbózva

Édes banános bundás kenyér

Full extrás spenótos-sajtos bundáskenyér-szendvics

www.streetkitchen.hu

Ez a hétvégi bundás kenyerezés atomvillanása! A lényege, hogy korán együk, mert garantáltan nem leszünk éhesek délben, ha ezt 10 után burkoljuk be. Lényegében egy piacos fokhagymás lángossal egyenértékű. Bármivel tölthető, itt most egy nagyon egyszerű változatot mutatok meg.

Hozzávalók

2 főre
bolti pirított hagyma
4 db
tojás
só, bors
1 csipet
pirospaprika
1 csipet
cayenne-bors
2 gerezd
fokhagyma
4 szelet
fehér kenyér
(jó, ha picit szikkadt és nem friss, mondjuk, 2 napos)
olaj
8 - 12 karika
szalámi vagy kolbász
100 g
reszelt edami sajt
50 g
mozzarella sajt
0.5 csokor
petrezselyem
A tálaláshoz

A sajtos-kolbászos dupla bundás kenyérhez először a tojásokat egy mély tálban krémesre keverjük, majd fűszerezzük, és fokhagymanyomóval belenyomunk két gerezd fokhagymát.

Egy serpenyőben felhevítünk 5-6 evőkanálnyi olajat, közben a kenyereket megmártjuk a tojásban, és állni hagyjuk picit, hogy jól beszívja.

Forró olajba rakjuk a kenyereket, és minden oldalukat aranybarnára sütjük. A maradék tojást a kenyérszeletekre öntjük, majd a lefolyó tojást, amikor már sül, visszahajtjuk a kenyérre. Ha kész, papírtörlőre szedjük, ami felszívja a felesleges olajat.

Rétegezve a bundás kenyérre rakjuk a kolbászt/szalámit, a sajtot és a petrezselymet – 2 réteg legyen mindenképp. Összefordítunk 2 szeletet, és kontaktgrillben pár perc alatt készre sütjük. A ropogós hagymával együtt tálaljuk.

sajtos-kolbászos bundás kenyér
Sajtos-kolbászos dupla bundás kenyér

Ezek a bundás kenyerek is érdekelhetnek:

Brazil bundás kenyér felturbózva

Édes banános bundás kenyér

Full extrás spenótos-sajtos bundáskenyér-szendvics

Ha tetszett a Sajtos-kolbászos dupla bundás kenyér receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept