A sajtos-kolbászos vendégváró falatokhoz a kolbászt akár 0,5 cm-esnél kisebb kockákra vágjuk. A lisztet elkeverjük a sóval és a sütőporral, majd beleszórjuk a felkockázott kolbászt is. Hozzáadjuk a szoba-hőmérsékletű zsírt, és dagasztógépben morzsalékosra keverjük.
A tejfölben elkeverjük a tojásokat, aztán felöntjük a tejjel. A lisztes-zsíros keverékhez adagoljuk a reszelt sajtot, és alaposan összekeverjük. Beleöntjük a tojásos-tejfölös-tejes keveréket is, és homogén tésztává gyúrjuk. Viszonylag puha tésztát kell kapnunk, ami részben a lágy állagú zsír miatt van. A tésztát lisztezett deszkára tesszük, még egyszer átgyúrjuk, kettéosztjuk és téglalap alakúra formázzuk. Folpackba csomagolva hűtőbe, esetleg fagyasztóba tesszük, amíg megszilárdul.
A tésztát lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk, és késsel megjelölve négy részre osztjuk. Felvert tojással vékonyan megkenjük, majd ízlés szerint meghintjük fűszerekkel és magokkal. Megszórjuk reszelt sajttal, amit a szeletelés előtt lenyomkodunk, majd a jelölések mentén előbb négybe, aztán falatokra vágjuk a tésztát. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 230 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük.
Tipp: a kinyújtott tésztadarabok vastagságának duplája legyen a vágott darabok szélessége, különben a térfogat növekedése miatt sütés közben eldőlhetnek a falatok.

- Elkészítési idő: 45 perc
- Pihentetési idő: minimum 2 óra
- Sütési idő: 8-10 perc