Megúszós kaják

Sajtos-tejfölösrakottcsirkemell

Sajtos-tejfölös rakott csirkemell

Hozzávalók
4 db
csirkemellfilé
(160 g/db)
2 ek
étolaj
só, bors
1 mk
fűszerpaprika
500 g
tejföl
1 db
tojás
200 g
reszelt trappista sajt
A tálaláshoz
4 adag
főtt-sült burgonya
0.5 csokor
petrezselyem

Elkészítés
  1. A sajtos-tejfölös rakott csirkemell recept első lépéseként a csirkemelleket megtisztítjuk és kissé kiklopfoljuk, de nem annyira, mint egy rántott húsnál, elég csak fellazítani egy kicsit a húst.

  2. Beledobjuk egy 20 x 30 cm-es tepsibe, meglocsoljuk az olajjal, megszórjuk sóval, borssal és fűszerpaprikával, és belemasszírozzuk a fűszereket a csirkébe. Egyenletesen elrendezzük a szeleteket a tepsiben, majd 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 15 percre.

  3. Közben a tejfölt elkeverjük egy kevés sóval, borssal és a tojással. Az elősütött csirkemellekre zúdítjuk a tejfölt, az egésznek a tetejét beborítjuk a reszelt sajttal és mehet vissza a sütőbe további 20 percre. Ha nem sülne meg kellően a sajt a tetején, akkor az utolsó 5 percre állítsuk a sütőt grillfokozatra. 

  4. Tálalásnál egy szép szelet rakott csirkét kiemelünk a tepsiből, egy kis főtt-sült burgonyát dobunk mellé és megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel. 

www.streetkitchen.hu

Ennél egyszerűbb és gyorsabb recept, ami ráadásul szinte kivétel nélkül bejön az embereknek, kevés van. Ha nagy lenne az otthoni úszás, ez a recept kihúz majd a csávából…

A sajtos-tejfölös rakott csirkemell a komfortételek királya: omlós csirkemell, gazdag tejfölös mártás és aranyló sajtkrém tökéletes harmóniája. Egy klasszikus családi fogás, ami garantáltan mindenki kedvence lesz, főleg hétvégi ebédhez vagy vendégváró ételként.

A titok a rétegezésben és a lassú sütésben rejlik: a csirke puha marad, a sajt szépen ráolvad, a tejföl pedig lágy szaftot ad. Kis kreativitással akár zöldségekkel vagy fűszernövényekkel is gazdagíthatjuk a fogást.

Hozzávalók

4 főre
4 db
csirkemellfilé
(160 g/db)
2 ek
étolaj
só, bors
1 mk
fűszerpaprika
500 g
tejföl
1 db
tojás
200 g
reszelt trappista sajt
A tálaláshoz
4 adag
főtt-sült burgonya
0.5 csokor
petrezselyem

Elkészítés

  1. A sajtos-tejfölös rakott csirkemell recept első lépéseként a csirkemelleket megtisztítjuk és kissé kiklopfoljuk, de nem annyira, mint egy rántott húsnál, elég csak fellazítani egy kicsit a húst.

  2. Beledobjuk egy 20 x 30 cm-es tepsibe, meglocsoljuk az olajjal, megszórjuk sóval, borssal és fűszerpaprikával, és belemasszírozzuk a fűszereket a csirkébe. Egyenletesen elrendezzük a szeleteket a tepsiben, majd 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 15 percre.

  3. Közben a tejfölt elkeverjük egy kevés sóval, borssal és a tojással. Az elősütött csirkemellekre zúdítjuk a tejfölt, az egésznek a tetejét beborítjuk a reszelt sajttal és mehet vissza a sütőbe további 20 percre. Ha nem sülne meg kellően a sajt a tetején, akkor az utolsó 5 percre állítsuk a sütőt grillfokozatra. 

  4. Tálalásnál egy szép szelet rakott csirkét kiemelünk a tepsiből, egy kis főtt-sült burgonyát dobunk mellé és megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel. 

sajtos tejfölös csirkemell, sajtos csirkemell, tejfölös csirkemell, rakott csirke, tepsis rakott sajtos csirkemell
Sajtos-tejfölös rakott csirkemell (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc

  • Sütési idő: 35 perc

Gyorsan és egyszerűen összedobható kaját kerestek, amivel az egész családot jól lehet lakatni? A csirkemellnél nincs is tökéletesebb alapanyag ehhez! Kicsik és nagyok egyaránt szeretik, és ezerféleképpen lehet variálni az ízesítését, így nem érheti az a vád sem, hogy unalmas lenne.

A sajtos tejfölös rakott csirkemell után próbáljátok ki ezeket a csirkés kajákat is, nem fogtok csalódni!

Citromos csirkemell gombás rizottóval

Tejszínes-medvehagymás csirkemell

5 hozzávalós olaszos csirkemell

Ha tetszett a sajtos-tejfölös rakott csirkemell receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése