A sajtos-tejfölös rakott csirkemell recept első lépéseként a csirkemelleket megtisztítjuk és kissé kiklopfoljuk, de nem annyira, mint egy rántott húsnál, elég csak fellazítani egy kicsit a húst. Beledobjuk egy 20 x 30 cm-es tepsibe, meglocsoljuk az olajjal, megszórjuk sóval, borssal és fűszerpaprikával, és belemasszírozzuk a fűszereket a csirkébe. Egyenletesen elrendezzük a szeleteket a tepsiben, majd 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 15 percre.
Tejfölös sajtos csirkemell sütőben:
Közben a tejfölt elkeverjük egy kevés sóval, borssal és a tojással. Az elősütött csirkemellekre zúdítjuk a tejfölt, az egésznek a tetejét beborítjuk a reszelt sajttal és mehet vissza a sütőbe további 20 percre. Ha nem sülne meg kellően a sajt a tetején, akkor az utolsó 5 percre állítsuk a sütőt grillfokozatra.
Tálalásnál egy szép szelet rakott csirkét kiemelünk a tepsiből, egy kis főtt-sült burgonyát dobunk mellé és megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel.

- Elkészítési idő: 20 perc
- Sütési idő: 35 perc
Gyorsan és egyszerűen összedobható kaját kerestek, amivel az egész családot jól lehet lakatni? A csirkemellnél nincs is tökéletesebb alapanyag ehhez! Kicsik és nagyok egyaránt szeretik, és ezerféleképpen lehet variálni az ízesítését, így nem érheti az a vád sem, hogy unalmas lenne. A sajtos tejfölös rakott csirkemell után próbáljátok ki ezeket a csirkés kajákat is, nem fogtok csalódni!
Citromos csirkemell gombás rizottóval