A sajtos-tejfölös rakott csirkemell recept első lépéseként a csirkemelleket megtisztítjuk és kissé kiklopfoljuk, de nem annyira, mint egy rántott húsnál, elég csak fellazítani egy kicsit a húst.
Beledobjuk egy 20 x 30 cm-es tepsibe, meglocsoljuk az olajjal, megszórjuk sóval, borssal és fűszerpaprikával, és belemasszírozzuk a fűszereket a csirkébe. Egyenletesen elrendezzük a szeleteket a tepsiben, majd 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 15 percre.
Közben a tejfölt elkeverjük egy kevés sóval, borssal és a tojással. Az elősütött csirkemellekre zúdítjuk a tejfölt, az egésznek a tetejét beborítjuk a reszelt sajttal és mehet vissza a sütőbe további 20 percre. Ha nem sülne meg kellően a sajt a tetején, akkor az utolsó 5 percre állítsuk a sütőt grillfokozatra.
Tálalásnál egy szép szelet rakott csirkét kiemelünk a tepsiből, egy kis főtt-sült burgonyát dobunk mellé és megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel.
Sajtos-tejfölösrakottcsirkemell
Ennél egyszerűbb és gyorsabb recept, ami ráadásul szinte kivétel nélkül bejön az embereknek, kevés van. Ha nagy lenne az otthoni úszás, ez a recept kihúz majd a csávából…
A sajtos-tejfölös rakott csirkemell a komfortételek királya: omlós csirkemell, gazdag tejfölös mártás és aranyló sajtkrém tökéletes harmóniája. Egy klasszikus családi fogás, ami garantáltan mindenki kedvence lesz, főleg hétvégi ebédhez vagy vendégváró ételként.
A titok a rétegezésben és a lassú sütésben rejlik: a csirke puha marad, a sajt szépen ráolvad, a tejföl pedig lágy szaftot ad. Kis kreativitással akár zöldségekkel vagy fűszernövényekkel is gazdagíthatjuk a fogást.
Hozzávalók
A tálaláshoz
Elkészítés
A sajtos-tejfölös rakott csirkemell recept első lépéseként a csirkemelleket megtisztítjuk és kissé kiklopfoljuk, de nem annyira, mint egy rántott húsnál, elég csak fellazítani egy kicsit a húst.
Beledobjuk egy 20 x 30 cm-es tepsibe, meglocsoljuk az olajjal, megszórjuk sóval, borssal és fűszerpaprikával, és belemasszírozzuk a fűszereket a csirkébe. Egyenletesen elrendezzük a szeleteket a tepsiben, majd 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 15 percre.
Közben a tejfölt elkeverjük egy kevés sóval, borssal és a tojással. Az elősütött csirkemellekre zúdítjuk a tejfölt, az egésznek a tetejét beborítjuk a reszelt sajttal és mehet vissza a sütőbe további 20 percre. Ha nem sülne meg kellően a sajt a tetején, akkor az utolsó 5 percre állítsuk a sütőt grillfokozatra.
Tálalásnál egy szép szelet rakott csirkét kiemelünk a tepsiből, egy kis főtt-sült burgonyát dobunk mellé és megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel.

Elkészítési idő: 20 perc
Sütési idő: 35 perc
Gyorsan és egyszerűen összedobható kaját kerestek, amivel az egész családot jól lehet lakatni? A csirkemellnél nincs is tökéletesebb alapanyag ehhez! Kicsik és nagyok egyaránt szeretik, és ezerféleképpen lehet variálni az ízesítését, így nem érheti az a vád sem, hogy unalmas lenne.
A sajtos tejfölös rakott csirkemell után próbáljátok ki ezeket a csirkés kajákat is, nem fogtok csalódni!
Citromos csirkemell gombás rizottóval
Ha tetszett a sajtos-tejfölös rakott csirkemell receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!



