A fehérborecetet összeforraljuk a vízzel, a cukorral és sóval. Közben felkarikázzuk a jalapeno paprikákat. (Utána erősen ajánlott a kézmosás, különben csípős meglepetésben lehet részed! 😀)
A csatos üveg aljába rakunk pár szál kaport, erre mehet egy adag jalapenokarika, majd megint kapor, fokhagymagerezdek, az egész bors, végül a maradék jalapenokarika és a tetejére a maradék friss kapor.
A felforrt ecetes folyadékkal nyakon öntjük a jalapenót, lezárjuk és minimum 24 órát pihentetjük. Hűtőben több hétig is eláll.
Savanyítottjalapenoházilag
Szereted a savanyított jalapenót? Miért ne csinálnád meg házilag? Miután sikeresen betáraztál belőle, szórhatod pizzára, hot dogra, melegszendóra, chilis babba – ahova csak szeretnéd!
Ha bejön a savanyított jalapeno, akkor itt az ideje, hogy kipróbáld otthon is, mert nemcsak egyszerű, de százszor finomabb, mint a bolti verzió!
Hozzávalók
Elkészítés
A fehérborecetet összeforraljuk a vízzel, a cukorral és sóval. Közben felkarikázzuk a jalapeno paprikákat. (Utána erősen ajánlott a kézmosás, különben csípős meglepetésben lehet részed! 😀)
A csatos üveg aljába rakunk pár szál kaport, erre mehet egy adag jalapenokarika, majd megint kapor, fokhagymagerezdek, az egész bors, végül a maradék jalapenokarika és a tetejére a maradék friss kapor.
A felforrt ecetes folyadékkal nyakon öntjük a jalapenót, lezárjuk és minimum 24 órát pihentetjük. Hűtőben több hétig is eláll.

A savanyított jalapeno házilag mellett van még bőven olyan receptünk, ami jól jön, ha nem vagy rest, és a bolti változatok helyett otthon készítenéd el például a kimchit vagy éppen a spárgát, esetleg a karfiolt.
Ha tetszett a savanyított jalapeno házilag receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!