Olcsó ebédek

Savanyúkáposztás,szalonnásnudli

Savanyú káposztás, szalonnás nudli

Hozzávalók
A nudlihoz
500 g
krumpli
200 g
finomliszt
1 db
tojás
A raguhoz
200 g
zsírszalonna
1 fej
vöröshagyma
(110 g/db)
0.5 mk
egész kömény
300 g
savanyú káposzta
A tálaláshoz
330 g
tejföl
1 tk
fűszerpaprika

Elkészítés

A krumplit megszurkáljuk, és betesszük a mikróba, mérettől függően 7-10 percre. Amikor kész, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd megpucoljuk és egy krumplinyomó segítségével áttörjük. Hozzáadjuk a lisztet, a tojást, a sót, és összegyúrjuk. A tésztából kis nudlikat formázunk – érdemes kis liszttel megszórni közben, hogy ne tapadjanak össze. 

A raguhoz a szalonnát kb. 0,5 cm-es kockára vágjuk, és egy serpenyőben, közepes hőfokon kisütjük a zsírját, majd kivesszük a serpenyőből a megpirult pörcöket. Ha túl sok zsír jött volna ki a szalonnából, akkor egy keveset öntsünk le róla, kb. 50 ml maradjon a serpenyőben. A visszamaradt zsíron, közepes hőfokon lepirítjuk a félfőre vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a köményt, majd amikor megdinsztelődött a hagyma, beletesszük a serpenyőbe a káposztát is. (Itt mindenki eldöntheti, hogy szeretné-e átmosni vagy sem, én az utóbbi mellett tettem le a voksom.) Sózzuk, és közepes hőfokon további 5 percig hőkezeljük.

A nudlikat enyhén sós, bő, gyöngyöző vízben 2 perc alatt készre főzzük, majd leszűrjük és a káposztás keverékhez adjuk. Erős hőfokon 1 percig odapörkölünk neki, majd lekapcsoljuk a tűzhelyet. Tálalásnál a nudlikra kanalazzuk a tejfölt, és megszórjuk fűszerpaprikával és a korábban lepirított pörccel is.

savanyu-kaposztas-szalonnas-nudli (2)
Savanyú káposztás, szalonnás nudli (Fotó: Street Kitchen)

Ezek a kaják is elég költséghatékonyak, próbáljátok ki őket, ha nem akartok mélyen a zsebetekbe nyúlni!

Szaftos juhtúrós, baconös, lila hagymás nokedli besütve

Sonkás-spenótos rakott tészta

Klasszikus sajtos-tejfölös tészta

www.streetkitchen.hu

Ha nudlit készítek, egész biztos, hogy dupla adaggal számolok, mert lefagyasztom és bármikor elővehetem a fagyasztóból. Az, hogy mit teszek rá, csak a kedvemtől függ. Ehetjük édesen, sósan, édesen és sósan egyszerre, vagy éppen savanyú káposztával és szalonnával, na meg egy kis tejföllel megbolondítva.

Hozzávalók

4 főre
A nudlihoz
500 g
krumpli
200 g
finomliszt
1 db
tojás
A raguhoz
200 g
zsírszalonna
1 fej
vöröshagyma
(110 g/db)
0.5 mk
egész kömény
300 g
savanyú káposzta
A tálaláshoz
330 g
tejföl
1 tk
fűszerpaprika

A krumplit megszurkáljuk, és betesszük a mikróba, mérettől függően 7-10 percre. Amikor kész, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd megpucoljuk és egy krumplinyomó segítségével áttörjük. Hozzáadjuk a lisztet, a tojást, a sót, és összegyúrjuk. A tésztából kis nudlikat formázunk – érdemes kis liszttel megszórni közben, hogy ne tapadjanak össze. 

A raguhoz a szalonnát kb. 0,5 cm-es kockára vágjuk, és egy serpenyőben, közepes hőfokon kisütjük a zsírját, majd kivesszük a serpenyőből a megpirult pörcöket. Ha túl sok zsír jött volna ki a szalonnából, akkor egy keveset öntsünk le róla, kb. 50 ml maradjon a serpenyőben. A visszamaradt zsíron, közepes hőfokon lepirítjuk a félfőre vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a köményt, majd amikor megdinsztelődött a hagyma, beletesszük a serpenyőbe a káposztát is. (Itt mindenki eldöntheti, hogy szeretné-e átmosni vagy sem, én az utóbbi mellett tettem le a voksom.) Sózzuk, és közepes hőfokon további 5 percig hőkezeljük.

A nudlikat enyhén sós, bő, gyöngyöző vízben 2 perc alatt készre főzzük, majd leszűrjük és a káposztás keverékhez adjuk. Erős hőfokon 1 percig odapörkölünk neki, majd lekapcsoljuk a tűzhelyet. Tálalásnál a nudlikra kanalazzuk a tejfölt, és megszórjuk fűszerpaprikával és a korábban lepirított pörccel is.

savanyu-kaposztas-szalonnas-nudli (2)
Savanyú káposztás, szalonnás nudli (Fotó: Street Kitchen)

Ezek a kaják is elég költséghatékonyak, próbáljátok ki őket, ha nem akartok mélyen a zsebetekbe nyúlni!

Szaftos juhtúrós, baconös, lila hagymás nokedli besütve

Sonkás-spenótos rakott tészta

Klasszikus sajtos-tejfölös tészta

Ha tetszett a Savanyú káposztás, szalonnás nudli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept