A krumplit megszurkáljuk, és betesszük a mikróba, mérettől függően 7-10 percre. Amikor kész, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd megpucoljuk és egy krumplinyomó segítségével áttörjük. Hozzáadjuk a lisztet, a tojást, a sót, és összegyúrjuk. A tésztából kis nudlikat formázunk – érdemes kis liszttel megszórni közben, hogy ne tapadjanak össze.
A raguhoz a szalonnát kb. 0,5 cm-es kockára vágjuk, és egy serpenyőben, közepes hőfokon kisütjük a zsírját, majd kivesszük a serpenyőből a megpirult pörcöket. Ha túl sok zsír jött volna ki a szalonnából, akkor egy keveset öntsünk le róla, kb. 50 ml maradjon a serpenyőben. A visszamaradt zsíron, közepes hőfokon lepirítjuk a félfőre vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a köményt, majd amikor megdinsztelődött a hagyma, beletesszük a serpenyőbe a káposztát is. (Itt mindenki eldöntheti, hogy szeretné-e átmosni vagy sem, én az utóbbi mellett tettem le a voksom.) Sózzuk, és közepes hőfokon további 5 percig hőkezeljük.
A nudlikat enyhén sós, bő, gyöngyöző vízben 2 perc alatt készre főzzük, majd leszűrjük és a káposztás keverékhez adjuk. Erős hőfokon 1 percig odapörkölünk neki, majd lekapcsoljuk a tűzhelyet. Tálalásnál a nudlikra kanalazzuk a tejfölt, és megszórjuk fűszerpaprikával és a korábban lepirított pörccel is.
