A serpenyős pak choi elkészítéséhez a pak choit durvára vágjuk, levágjuk a végén lévő fás részt, majd 2 evőkanál szezámolajat hevítünk egy serpenyőben, 5-6 percen keresztül pirítjuk, de úgy, hogy először a vaskosabb szárát dobjuk bele, majd 3-4 perccel később a zsenge levelet, hogy ne készüljön túl.
Közben elkészítjük a szószt. Egy tálban kikeverjük a maradék szezámolajat, a rizsecetet, a szójaszószt, a mogyoróolajat, a chiliport, a zöldségalaplevet és a misót.
Nyakon öntjük vele a pak choit, és további 3-4 percig pároljuk, majd mikor elkészült, megszórjuk a pirított szezámmaggal, és tálalhatjuk is.
Serpenyőspakchoi
A pak choi – vagy más néven bok choy – igazi szupersztár az ázsiai konyhában: roppanós, mégis szaftos zöldség, ami néhány perc alatt elkészül, és remekül veszi át az ízeket. Ebben a receptben szezámolajon pirul, majd rizsecetes-szójaszószos, misóval mélyített szószban párolódik, így egyszerre lesz enyhén karamellizált, sós-savanykás és umamiban gazdag. A chilipor pikáns csavart ad, a pirított szezámmag pedig ropogós textúrát és diós aromát csempész bele.
Ez a serpenyős pak choi kiváló köret rizs vagy tészta mellé, de önmagában is megállja a helyét, ha egy könnyű, tápláló fogásra vágysz. Ráadásul 15 perc alatt kész – és garantáltan feldobja a napod az ízek izgalmas összjátéka.
Hozzávalók
Elkészítés
A serpenyős pak choi elkészítéséhez a pak choit durvára vágjuk, levágjuk a végén lévő fás részt, majd 2 evőkanál szezámolajat hevítünk egy serpenyőben, 5-6 percen keresztül pirítjuk, de úgy, hogy először a vaskosabb szárát dobjuk bele, majd 3-4 perccel később a zsenge levelet, hogy ne készüljön túl.
Közben elkészítjük a szószt. Egy tálban kikeverjük a maradék szezámolajat, a rizsecetet, a szójaszószt, a mogyoróolajat, a chiliport, a zöldségalaplevet és a misót.
Nyakon öntjük vele a pak choit, és további 3-4 percig pároljuk, majd mikor elkészült, megszórjuk a pirított szezámmaggal, és tálalhatjuk is.

Tippek, trükkök a serpenyős pak choi elkészítéséhez
A pak choi szárát és levelét külön kezeld: először a vastagabb szárat dobd a serpenyőbe, majd pár perc múlva jöhetnek a levelek, így minden része tökéletesre puhul, de nem fő szét.
Ha nem kapsz pak choit, bébispenót és roppanós fejes saláta keverékével is hasonló élményt érhetsz el.
A miso pasztát először keverd el a zöldségalaplében, mielőtt a serpenyőbe öntöd – így nem lesz csomós, és egyenletesen eloszlik.
A mogyoróolaj extra rétegnyi mélységet ad, de ha nincs otthon, bátran használj csak szezámolajat – így is működik.
Fun fact
A pak choi a káposztafélék családjába tartozik, de ízre sokkal lágyabb és frissebb. Tele van antioxidánsokkal, C- és K-vitaminnal, és kalóriában rendkívül szegény, így tökéletes választás egy könnyű ebédhez vagy vacsorához. Nem véletlen, hogy a tradicionális kínai gyógyászatban is gyakran használt zöldségként tartják számon.
Ez a serpenyős pak choi kiváló köret rizs vagy tészta mellé, de önmagában is megállja a helyét, ha egy könnyű, tápláló fogásra vágysz. Ráadásul 15 perc alatt kész – és garantáltan feldobja a napod az ízek izgalmas összjátéka.
A serpenyős pak choi meghozta a kedved még több egészséges vega kajához? Rajtunk nem múlik, itt van még három!
Ha tetszett a Serpenyős pak choi receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!