A gofriszendvics tésztájához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgáját pedig összekeverjük a vajjal. A sárgájához adjuk a lisztet és a sütőport, és fokozatosan hozzáöntjük a tejet. Belekeverjük a reszelt sajtot, végül egy spatulával beleforgatjuk a fehérjehabot is. Ebből a mennyiségből 4 db gofri jön ki, amit hagyományos gofrisütőben megsütünk. Ha kicsit hűlt a gofri, összerakjuk a szendvicset: mehet bele krémsajt, sonka, sajt és a zöldségek.
Sonkás-sajtos gofriszendvics (Fotó: Street Kitchen)
Elkészítési idő: 50 perc
Ha bejött az ötlet, akkor ezek a sós gofrik is tetszeni fognak:
Én személy szerint sokkal jobban szeretem a sós gofrit, mint az édeset. A sós változat tökéletes szendvicsalapnak, amibe szinte bármit belepakolhattok.
Hozzávalók
2 darabhoz
A gofrihoz
2 db
tojás
1 csipet
só
20 g
puha vaj
140 g
finomliszt
1 tk
sütőpor
190 ml
tej
80 g
gouda sajt
Az összeállításhoz
4 ek
krémsajt
150 g
szeletelt csirkemellsonka
4 szelet
gouda sajt
2 marék
rukkola
1 db
paradicsom
(90 g)
A gofriszendvics tésztájához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgáját pedig összekeverjük a vajjal. A sárgájához adjuk a lisztet és a sütőport, és fokozatosan hozzáöntjük a tejet. Belekeverjük a reszelt sajtot, végül egy spatulával beleforgatjuk a fehérjehabot is. Ebből a mennyiségből 4 db gofri jön ki, amit hagyományos gofrisütőben megsütünk. Ha kicsit hűlt a gofri, összerakjuk a szendvicset: mehet bele krémsajt, sonka, sajt és a zöldségek.
Sonkás-sajtos gofriszendvics (Fotó: Street Kitchen)
Elkészítési idő: 50 perc
Ha bejött az ötlet, akkor ezek a sós gofrik is tetszeni fognak:
Ha tetszett a Sonkás-sajtos gofriszendvics receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!