Abban egyet érthetünk, hogy a sörös csirke sem egy utolsó dolog, na de próbáltátok már a sörösüvegre ültetett csirkét?! Itt az idő!
A csirkét megtisztítjuk, majd erősen sózzuk, és borsozzuk, kívül-belül egyaránt. A sörösüvegről leáztatjuk a címkét. A sör felét egy sütőpapírral bélelt, mély tepsi aljára öntjük. A sütőpapír azért fontos, hogy ne tapadjon oda és ne süljön rá a tepsire, ami menet közben kisül a csirkéből. A maradék sört az üvegben hagyjuk, és ráhúzzuk a csirkét. 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük 100-110 percre.
Míg sül a csirke, nincs más dolgunk, mint kitalálni, hogy milyen körettel együk. Mikor letelt a sütési idő, óvatosan, akár dupla konyharuhával fogjuk meg a tepsit, és nagyon vigyázni kell, mert könnyen el tud borulni az üveg, és semmiképpen sem szabad kockáztatni, hogy az üveg összetörjön! A csirkét óvatosan lehúzzuk az üvegről, és kedvünk szerint darabokra szedjük.
Előkészítési idő: 120 perc
