Pékség

Sósomlós3-féleízben

Sós omlós 3-féle ízben

Hozzávalók
750 g
finomliszt
2.5 tk
420 g
hideg vaj
90 g
mascarpone
225 g
tojássárgája
(kb. 10-12 db tojásból)
A kenéshez
2 db
tojás
A díszítéshez
1 ek
fehér szezámmag
1 ek
sós pisztácia
1 ek
szemes mák
75 ml
habtejszín
A tésztához

Elkészítés

A sós omlós elkészítését azzal kezdjük, hogy egy robotgép üstjében morzsásra dolgozzuk a lisztet a sóval és az 1 cm-es kockákra vágott vajjal. Hozzáadjuk a mascarponét, a tejszínt és a tojássárgáját is. Fontos, hogy ne gyúrjuk túl és gyorsan végezzük a műveletet. Amint összeállt a tészta, két zsírpapír között 1 cm vastagságúra nyújtjuk és 1 órára hűtőbe tesszük, hogy szépen tudjuk majd szeletelni.

Kivesszük a hűtőből és lekenjük a felvert tojással. Megszórjuk szezámmaggal, darált sós pisztáciával és szemes mákkal, majd kb. 2 x 2 cm-es kockákat vágunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket egymástól 2 cm távolságra, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

 Még több világbajnok aprósüti receptjét találod meg a legújabb Street Kitchen őszi magazinban! Csapj le rá az újságosoknál, a szupermarketekben, a benzinkutakon vagy rendeld házhoz az SK shopból!  
sos-omlos-3fele-izben-2
Sós omlós 3-féle ízben (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 35 perc
  • Pihentetés: 60 perc
  • Sütési idő: 20 perc

Még több izgalmas aprósüti vár az oldalon:

Túrós-sajtos rúd

Házi sajtos ropi

Napraforgómagos pogácsa

www.streetkitchen.hu

Ez a pici, de mutatós teasüti nagyon eteti magát. Ha készítek, mindig dupláznom kell, olyan hamar elfogy!

Hozzávalók

1 tepsihez
750 g
finomliszt
2.5 tk
420 g
hideg vaj
90 g
mascarpone
225 g
tojássárgája
(kb. 10-12 db tojásból)
A kenéshez
2 db
tojás
A díszítéshez
1 ek
fehér szezámmag
1 ek
sós pisztácia
1 ek
szemes mák
75 ml
habtejszín
A tésztához

A sós omlós elkészítését azzal kezdjük, hogy egy robotgép üstjében morzsásra dolgozzuk a lisztet a sóval és az 1 cm-es kockákra vágott vajjal. Hozzáadjuk a mascarponét, a tejszínt és a tojássárgáját is. Fontos, hogy ne gyúrjuk túl és gyorsan végezzük a műveletet. Amint összeállt a tészta, két zsírpapír között 1 cm vastagságúra nyújtjuk és 1 órára hűtőbe tesszük, hogy szépen tudjuk majd szeletelni.

Kivesszük a hűtőből és lekenjük a felvert tojással. Megszórjuk szezámmaggal, darált sós pisztáciával és szemes mákkal, majd kb. 2 x 2 cm-es kockákat vágunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket egymástól 2 cm távolságra, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

 Még több világbajnok aprósüti receptjét találod meg a legújabb Street Kitchen őszi magazinban! Csapj le rá az újságosoknál, a szupermarketekben, a benzinkutakon vagy rendeld házhoz az SK shopból!  
sos-omlos-3fele-izben-2
Sós omlós 3-féle ízben (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 35 perc
  • Pihentetés: 60 perc
  • Sütési idő: 20 perc

Még több izgalmas aprósüti vár az oldalon:

Túrós-sajtos rúd

Házi sajtos ropi

Napraforgómagos pogácsa

Ha tetszett a Sós omlós 3-féle ízben receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept