Hozzávalók
- 500 g finomliszt + a nyújtáshoz
- 250 g olvasztott vaj
- 400 g túró
- 1 csomag instant élesztő (7 g-os kiszerelés)
- 2 db tojás
- 1 ek só
A tetejére
- 1 db tojás
- 250 g trappista sajt
Túrós-sajtos rúd
Hozzávalók
- 500 g finomliszt + a nyújtáshoz
- 250 g olvasztott vaj
- 400 g túró
- 1 csomag instant élesztő (7 g-os kiszerelés)
- 2 db tojás
- 1 ek só
A tetejére
- 1 db tojás
- 250 g trappista sajt
A túrós-sajtos rúd épp ugyanolyan jó vendégvárónak, mint szimpla nasinak! Első lépésként a tésztához a lisztet, a vajat, a túrót, az élesztőt, a tojásokat és a sót egy keverőtálba tesszük, alaposan összegyúrjuk és letakarva 30 percet pihentetjük langyos helyen. Amint letelt az idő, a tésztát lisztezett felületen 1 cm-es vastagságúra nyújtjuk. Megkenjük a tetejét felvert tojással és beborítjuk a reszelt sajttal.
Derelye- vagy pizzavágó segítségével kb. 1 cm vastag és 10 cm hosszú csíkokat vágunk belőle. Egy sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a rudakat, és 190 fokra előmelegített sütőbe tesszük 15-20 percre, míg szépen meg nem pirul a tetején a sajt. Miután hűlt egy kicsit, már indulhat is a ropogtatás!
Bátran variáljátok a feltéteket, a rudakat megszórhatjátok például szezámmaggal, mákkal, nagy szemű tengeri sóval vagy akár egész köménymaggal is, így újabb és újabb arcát fedezhetitek fel ennek az isteni nasinak.
- Elkészítési idő: 20 perc
- Pihentetési idő: 30 perc
- Sütési idő: 15-20 perc
Ha tetszett a túrós-sajtos rúd recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!