Felforraljuk a vizet, megsózzuk, és a spagettit al dentére főzzük.
Közben egy nagy serpenyőben felmelegítjük az olívaolaj felét, majd közepes lángon megpirítjuk benne a negyedelt koktélparadicsomokat. Rádobunk egy evőkanálnyi tésztafőző vizet, és mikor a paradicsomok már kezdenek szétfőni, hozzáöntjük a maradék olívaolajat.
Jöhet a serpenyőbe a felszeletelt fokhagyma és a chilipehely, majd még egy evőkanál főzővíz.
Az al dentére főtt tésztát beleszedjük a serpenyőbe, sózzuk, borsozzuk és ráreszeljük a citrom héját.
Megextrázzuk az egészet reszelt parmezánnal és aprított petrezselyemmel. Alaposan átforgatjuk és tányérokba szedve tálaljuk.
Spaghettiaglio,olioepeperoncino
Télből a nyárba ezzel a villámgyors chilis-fokhagymás spagettivel. Gyorsabban elkészülsz vele, mint hogy háromszor kimondod egymás után, hogy olio e peperoncino! ;)
Ha egy könnyed és végtelenül egyszerű spagettire vágysz, már meg is találtad! A spaghetti aglio, olio e peperoncino olyan kaja, amihez elég pár alapanyag, meg 20 perc, és már falhatod is! Ez az az étel, ami emlékeztet rá, hogy a legegyszerűbb dolgok tudnak a legjobban működni.
Hozzávalók
Elkészítés
Felforraljuk a vizet, megsózzuk, és a spagettit al dentére főzzük.
Közben egy nagy serpenyőben felmelegítjük az olívaolaj felét, majd közepes lángon megpirítjuk benne a negyedelt koktélparadicsomokat. Rádobunk egy evőkanálnyi tésztafőző vizet, és mikor a paradicsomok már kezdenek szétfőni, hozzáöntjük a maradék olívaolajat.
Jöhet a serpenyőbe a felszeletelt fokhagyma és a chilipehely, majd még egy evőkanál főzővíz.
Az al dentére főtt tésztát beleszedjük a serpenyőbe, sózzuk, borsozzuk és ráreszeljük a citrom héját.
Megextrázzuk az egészet reszelt parmezánnal és aprított petrezselyemmel. Alaposan átforgatjuk és tányérokba szedve tálaljuk.

Fokhagyma, olívaolaj, parmezán, chili és tészta – ennyi az egész, mégis pont ettől zseniális. Nincs benne trükk, nincs benne maszatolás, csak jó ízek és egy jó állagú spagetti, ami pont olyan, amilyennek lennie kell.
Ha bejött a spaghetti aglio, olio e peperoncino, akkor itt van még három tésztás kaja, hogy legyen miből válogatni!
Ha tetszett a spaghetti aglio, olio e peperoncino receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!




