Olasz kaják

Spaghettiaglio,olioepeperoncino

Spaghetti aglio, olio e peperoncino
Spaghetti aglio, olio e peperoncino

Hozzávalók
200 g
spagetti
50 ml
extra szűz olívaolaj
2 db
koktélparadicsom
4 gerezd
fokhagyma
1 mk
chilipehely
bors
0.25 db
citrom reszelt héja
30 g
parmezán
0.25 csokor
petrezselyem

Elkészítés
  1. Felforraljuk a vizet, megsózzuk, és a spagettit al dentére főzzük.

  2. Közben egy nagy serpenyőben felmelegítjük az olívaolaj felét, majd közepes lángon megpirítjuk benne a negyedelt koktélparadicsomokat. Rádobunk egy evőkanálnyi tésztafőző vizet, és mikor a paradicsomok már kezdenek szétfőni, hozzáöntjük a maradék olívaolajat. 

  3. Jöhet a serpenyőbe a felszeletelt fokhagyma és a chilipehely, majd még egy evőkanál főzővíz. 

  4. Az al dentére főtt tésztát beleszedjük a serpenyőbe, sózzuk, borsozzuk és ráreszeljük a citrom héját.

  5. Megextrázzuk az egészet reszelt parmezánnal és aprított petrezselyemmel. Alaposan átforgatjuk és tányérokba szedve tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Télből a nyárba ezzel a villámgyors chilis-fokhagymás spagettivel. Gyorsabban elkészülsz vele, mint hogy háromszor kimondod egymás után, hogy olio e peperoncino! ;)

Hozzávalók

2 főre
200 g
spagetti
50 ml
extra szűz olívaolaj
2 db
koktélparadicsom
4 gerezd
fokhagyma
1 mk
chilipehely
bors
0.25 db
citrom reszelt héja
30 g
parmezán
0.25 csokor
petrezselyem

Elkészítés

  1. Felforraljuk a vizet, megsózzuk, és a spagettit al dentére főzzük.

  2. Közben egy nagy serpenyőben felmelegítjük az olívaolaj felét, majd közepes lángon megpirítjuk benne a negyedelt koktélparadicsomokat. Rádobunk egy evőkanálnyi tésztafőző vizet, és mikor a paradicsomok már kezdenek szétfőni, hozzáöntjük a maradék olívaolajat. 

  3. Jöhet a serpenyőbe a felszeletelt fokhagyma és a chilipehely, majd még egy evőkanál főzővíz. 

  4. Az al dentére főtt tésztát beleszedjük a serpenyőbe, sózzuk, borsozzuk és ráreszeljük a citrom héját.

  5. Megextrázzuk az egészet reszelt parmezánnal és aprított petrezselyemmel. Alaposan átforgatjuk és tányérokba szedve tálaljuk.

spagetti-aglio-olio-e-peperoncino-5
Spaghetti aglio, olio e peperoncino (Fotó: Street Kitchen)

Fokhagyma, olívaolaj, parmezán, chili és tészta – ennyi az egész, mégis pont ettől zseniális. Nincs benne trükk, nincs benne maszatolás, csak jó ízek és egy jó állagú spagetti, ami pont olyan, amilyennek lennie kell.

Ha bejött a spaghetti aglio, olio e peperoncino, akkor itt van még három tésztás kaja, hogy legyen miből válogatni!

Olaszkolbászos penne

Ricottás-bazsalikomos tagliatelle

Tejszínes-sonkás spagetti

Ha tetszett a spaghetti aglio, olio e peperoncino receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése