Először felrakjuk lobogó vízben főni a tésztát, kb. 10 perc, mire elkészül al dentére. Ez idő alatt elkészül a szószunk. Felaprítjuk a hagymát, majd egy serpenyőben olajat hevítünk és lepirítjuk rajta a hagymát. Ha aranybarna színt kapott, mehet hozzá az apróra vágott fokhagyma, majd tovább pirítjuk. Apróra vágjuk a friss, mosott bazsalikomot, majd hozzádobjuk az alapunkhoz és jól elkeverjük.
Mehet hozzá a ricotta és a tejszín is, alaposan elkeverjük, sózzuk és borsozzuk. Amikor megfőtt a tészta, leszűrjük és a ragunkhoz rakunk egy keveset a főzővízből. Mikor a ragu felforrt, levesszük a tűzről és összeforgatjuk a tésztával. Friss bazsalikomlevéllel és frissen őrölt borssal tálaljuk. Tényleg kevesebb egyszerű tésztareceptet találhattok ennél, ami egyben egy ízbomba is!

Egy gyors tésztánál nincs egyszerűbb, megúszósabb de cuccosabb kaja se! Ha folyamatos időhiányban szenvedsz, nézz rá ezekre a király receptekre, nem fogsz bennük csalódni! Krémesek, ízesek...és hamar elkészülnek!
Brokkolipesztós tészta csirkével és sült retekkel




