Street Kitchen

Spárgáspolpette

Spárgás polpette

Hozzávalók
A polpettéhez
4 ek
olívaolaj
150 g
sárgarépa
100 g
cukkini
0.5 fej
hagyma
(70 g)
só, bors
200 g
darált húspótló
1 csipet
0.5 tk
füstölt pirospaprika
1 csipet
bazsalikom
2 gerezd
fokhagyma
1 db
tojás
2 ek
zsemlemorzsa
A spenótos újburgonyához
300 g
apró szemű újburgonya
4 ek
olívaolaj
őrölt bors
100 g
bébispenót
2 gerezd
fokhagyma
A szószhoz
200 ml
passata
2 ek
olívaolaj
só, bors
0.5 tk
oregánó
0.5 tk
bazsalikom
300 g
zöld spárga

Elkészítés

A spárgás polpette készítéséhez először egy serpenyőt nagy lángon, 2-3 ek olívaolajjal elkezdünk hevíteni, és mikor felmelegedett, belereszeljük a répát és a cukkinit. Kevergetve átpirítjuk, közben finomra vágjuk a hagymát, és ezt is a serpenyőbe dobjuk. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk még 1-2 ek olívaolajjal, majd hozzáadjuk a darált húspótlót, és tovább pirítjuk.

Közben az újburgonyát enyhén sós vízben felrakjuk főni héjastól. A megpirult ragunkat fűszerezzük majorannával, füstölt paprikával és bazsalikommal. A fokhagymát vékony szeletekre vágjuk, és szintén a raguhoz dobjuk, átkeverjük, és egy tálba tesszük, hogy kicsit kihűljön. Beleütjük a tojást, és hozzáadjuk a zsemlemorzsát. Alaposan összedolgozzuk, és kis golyókat formázunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.

A megfőtt újburgonyát leszűrjük, félbevágjuk, és egy serpenyőben nagy lángon aranybarnára pirítjuk az olívaolajon. Közben sózzuk, borsozzuk, és mikor megpirult, rádobjuk a bébispenótot és a vékonyra szeletelt fokhagymát, átforgatjuk, és félretesszük tálalásig.

A passatát elkezdjük felmelegíteni egy serpenyőben, hozzáadjuk az olívaolajat, sózzuk, borsozzuk, oregánóval és bazsalikommal fűszerezzük. A zöld spárga alsó 2-3 cm-es fás részét levágjuk, a többit pedig 2 cm-es darabokra vágjuk, és a paradicsomszószba rakjuk. A spárgát 1-2 percig forraljuk a szószban, majd belerakjuk a megsült polpettéket, összeforgatjuk, és a spenótos újburgonyával tálaljuk.

  • Elkészítési idő: 30 perc
spargas-polpette
Spárgás polpette (Fotó: Street Kitchen)

Ezek a vega receptek is érdekelhetnek:

Sütőben sült vega skót tojás

Újhagymás tojáskrémmel és grillezett camembert-rel töltött purpur zsemle

Zé-féle vega cannelloni

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Polpette, azaz húsgombóc, de ez most mégis egy húsmentes verzió egy kis spárgával tuningolva.

pictogram

Vega

Hozzávalók

2 főre
A polpettéhez
4 ek
olívaolaj
150 g
sárgarépa
100 g
cukkini
0.5 fej
hagyma
(70 g)
só, bors
200 g
darált húspótló
1 csipet
0.5 tk
füstölt pirospaprika
1 csipet
bazsalikom
2 gerezd
fokhagyma
1 db
tojás
2 ek
zsemlemorzsa
A spenótos újburgonyához
300 g
apró szemű újburgonya
4 ek
olívaolaj
őrölt bors
100 g
bébispenót
2 gerezd
fokhagyma
A szószhoz
200 ml
passata
2 ek
olívaolaj
só, bors
0.5 tk
oregánó
0.5 tk
bazsalikom
300 g
zöld spárga

A spárgás polpette készítéséhez először egy serpenyőt nagy lángon, 2-3 ek olívaolajjal elkezdünk hevíteni, és mikor felmelegedett, belereszeljük a répát és a cukkinit. Kevergetve átpirítjuk, közben finomra vágjuk a hagymát, és ezt is a serpenyőbe dobjuk. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk még 1-2 ek olívaolajjal, majd hozzáadjuk a darált húspótlót, és tovább pirítjuk.

Közben az újburgonyát enyhén sós vízben felrakjuk főni héjastól. A megpirult ragunkat fűszerezzük majorannával, füstölt paprikával és bazsalikommal. A fokhagymát vékony szeletekre vágjuk, és szintén a raguhoz dobjuk, átkeverjük, és egy tálba tesszük, hogy kicsit kihűljön. Beleütjük a tojást, és hozzáadjuk a zsemlemorzsát. Alaposan összedolgozzuk, és kis golyókat formázunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.

A megfőtt újburgonyát leszűrjük, félbevágjuk, és egy serpenyőben nagy lángon aranybarnára pirítjuk az olívaolajon. Közben sózzuk, borsozzuk, és mikor megpirult, rádobjuk a bébispenótot és a vékonyra szeletelt fokhagymát, átforgatjuk, és félretesszük tálalásig.

A passatát elkezdjük felmelegíteni egy serpenyőben, hozzáadjuk az olívaolajat, sózzuk, borsozzuk, oregánóval és bazsalikommal fűszerezzük. A zöld spárga alsó 2-3 cm-es fás részét levágjuk, a többit pedig 2 cm-es darabokra vágjuk, és a paradicsomszószba rakjuk. A spárgát 1-2 percig forraljuk a szószban, majd belerakjuk a megsült polpettéket, összeforgatjuk, és a spenótos újburgonyával tálaljuk.

  • Elkészítési idő: 30 perc
spargas-polpette
Spárgás polpette (Fotó: Street Kitchen)

Ezek a vega receptek is érdekelhetnek:

Sütőben sült vega skót tojás

Újhagymás tojáskrémmel és grillezett camembert-rel töltött purpur zsemle

Zé-féle vega cannelloni

Ha tetszett a Spárgás polpette receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept