A legjobb reggelik

Spárgásquiche

Spárgás quiche

Hozzávalók
200 ml
tejszín
A tésztához
200 g
teljes kiőrlésű tönkölyliszt
50 g
liszt
2 tk
120 g
hideg vaj
1 db
tojássárgája
50 ml
hideg víz
A töltelékhez
300 g
friss spárga
(vastag szár nélküli mennyiség)
80 g
póréhagyma
2 ek
olívaolaj
3 db
tojás
100 g
parmezán
80 g
paprikás kolbász
só, bors
0.25 db
szerecsendió
A tetejére
60 - 70 g
gouda sajt
A tálaláshoz
friss rukkola

Elkészítés

A spárgás quiche tésztájához a lisztekhez keverjük a sót, elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót. Összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és fél órát hagyjuk állni a hűtőben.

Ezután enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk, beletesszük a formába, levágjuk a széleit, a tetejét megszurkáljuk egy villával, és 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 10 perc alatt elősütjük.

A töltelékhez a spárga vastag szárát eltávolítjuk, a megmaradt részét pedig 1,5-2 cm-es darabokra vágjuk. Sós, lobogó vízbe dobjuk 3 percre, majd leszűrjük. A póréhagymát hosszában elfelezzük, vékony szeletekre vágjuk, és egy serpenyőben egy csipet sóval lepirítjuk az olajon. A tojásokat összekeverjük a reszelt parmezánnal, az 1-1,5 cm-es kockákra vágott kolbásszal és a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a szerecsendiót, majd belekeverjük a pirított hagymát is. 

Az elősütött tésztára tesszük a spárgát, leöntjük a tojásos keverékkel, ráreszeljük a sajtot, és mehet vissza a sütőbe 30-40 percre. Tálalás előtt hagyjuk állni 10 percet. A spárgás quiche mellé illik némi saláta, kínálhatjuk például rukkolával.

spargas-quiche
Spárgás quiche (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 80 perc

Egy kis quiche mindig jó ötlet! Jöjjön néhány bevált recept.

Karfiolos-csirkés quiche

Spenótos-sonkás-pesztós quiche

Quiche, ahogyan Zé szereti

www.streetkitchen.hu

A spárga a tavasz kedvenc zöldsége, ami egy quiche-ben is szuperül megállja a helyét. A vegák természetesen hagyják ki belőle a kolbászt.

Hozzávalók

1 22 cm átmérőjű formához
200 ml
tejszín
A tésztához
200 g
teljes kiőrlésű tönkölyliszt
50 g
liszt
2 tk
120 g
hideg vaj
1 db
tojássárgája
50 ml
hideg víz
A töltelékhez
300 g
friss spárga
(vastag szár nélküli mennyiség)
80 g
póréhagyma
2 ek
olívaolaj
3 db
tojás
100 g
parmezán
80 g
paprikás kolbász
só, bors
0.25 db
szerecsendió
A tetejére
60 - 70 g
gouda sajt
A tálaláshoz
friss rukkola

A spárgás quiche tésztájához a lisztekhez keverjük a sót, elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót. Összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és fél órát hagyjuk állni a hűtőben.

Ezután enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk, beletesszük a formába, levágjuk a széleit, a tetejét megszurkáljuk egy villával, és 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 10 perc alatt elősütjük.

A töltelékhez a spárga vastag szárát eltávolítjuk, a megmaradt részét pedig 1,5-2 cm-es darabokra vágjuk. Sós, lobogó vízbe dobjuk 3 percre, majd leszűrjük. A póréhagymát hosszában elfelezzük, vékony szeletekre vágjuk, és egy serpenyőben egy csipet sóval lepirítjuk az olajon. A tojásokat összekeverjük a reszelt parmezánnal, az 1-1,5 cm-es kockákra vágott kolbásszal és a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a szerecsendiót, majd belekeverjük a pirított hagymát is. 

Az elősütött tésztára tesszük a spárgát, leöntjük a tojásos keverékkel, ráreszeljük a sajtot, és mehet vissza a sütőbe 30-40 percre. Tálalás előtt hagyjuk állni 10 percet. A spárgás quiche mellé illik némi saláta, kínálhatjuk például rukkolával.

spargas-quiche
Spárgás quiche (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 80 perc

Egy kis quiche mindig jó ötlet! Jöjjön néhány bevált recept.

Karfiolos-csirkés quiche

Spenótos-sonkás-pesztós quiche

Quiche, ahogyan Zé szereti

Ha tetszett a Spárgás quiche receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept