Street Kitchen

Spenótfőzelékmaradéksonkával

Spenótfőzelék maradék sonkával

Hozzávalók
A főzelékhez
2 ek
olaj
1 fej
hagyma
4 gerezd
fokhagyma
só, bors
650 - 700 g
fagyasztott spenót
szerecsendió
400 g
krumpli
700 ml
víz
200 ml
tej
pár csepp citromlé
A feltéthez
2 ek
olaj
200 g
maradék főtt sonka
1 fej
hagyma
(kisebb)
2 gerezd
fokhagyma
1 tk
sűrített paradicsom
1 mk
füstölt paprika
só, bors
200 ml
víz

Elkészítés

A főzelékhez az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, rárakjuk a spenótot, fűszerezzük, és ha kicsit kiengedett, belerakjuk az apró kockákra vágott krumpli felét. Felöntjük a vízzel, és addig főzzük, amíg a krumpli meg nem puhul. Ekkor leturmixoljuk a tejjel, pár csepp citromlevet adunk hozzá, és a maradék krumplit is belerakjuk. Ezt is addig főzzük, amíg a krumpli meg nem puhul. 

A feltéthez az olajon jól megpirítjuk a felkockázott sonkát. Kiszedjük, és a visszamaradt zsiradékon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Rárakjuk a sűrített paradicsomot, kicsit lepirítjuk, majd elkeverjük benne a füstölt paprikát, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a vízzel, és addig rotyogtatjuk, amíg szépen be nem sűrűsödik. Ekkor visszarakjuk a sonkát, és kész is. A főzeléket ezzel a feltéttel tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Ha ti sem szeretitek liszttel, kenyérrel sűríteni a főzelékeket, akkor próbáljátok ki ezt a krumplis verziót!

Hozzávalók

4 főre
A főzelékhez
2 ek
olaj
1 fej
hagyma
4 gerezd
fokhagyma
só, bors
650 - 700 g
fagyasztott spenót
szerecsendió
400 g
krumpli
700 ml
víz
200 ml
tej
pár csepp citromlé
A feltéthez
2 ek
olaj
200 g
maradék főtt sonka
1 fej
hagyma
(kisebb)
2 gerezd
fokhagyma
1 tk
sűrített paradicsom
1 mk
füstölt paprika
só, bors
200 ml
víz

A főzelékhez az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, rárakjuk a spenótot, fűszerezzük, és ha kicsit kiengedett, belerakjuk az apró kockákra vágott krumpli felét. Felöntjük a vízzel, és addig főzzük, amíg a krumpli meg nem puhul. Ekkor leturmixoljuk a tejjel, pár csepp citromlevet adunk hozzá, és a maradék krumplit is belerakjuk. Ezt is addig főzzük, amíg a krumpli meg nem puhul. 

A feltéthez az olajon jól megpirítjuk a felkockázott sonkát. Kiszedjük, és a visszamaradt zsiradékon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Rárakjuk a sűrített paradicsomot, kicsit lepirítjuk, majd elkeverjük benne a füstölt paprikát, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a vízzel, és addig rotyogtatjuk, amíg szépen be nem sűrűsödik. Ekkor visszarakjuk a sonkát, és kész is. A főzeléket ezzel a feltéttel tálaljuk.

Ha tetszett a spenótfőzelék maradék sonkával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése