Vendégváró

Spenótos-fetásrétes

Spenótos-fetás rétes
spenotos-fetas-retes-

Hozzávalók
2 ek
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(130 g)
3 gerezd
fokhagyma
50 g
zsemlemorzsa
400 g
fagyasztott spenótlevél
bors
200 g
feta sajt
2 db
tojássárgája
3 db
réteslap
100 g
vaj

Elkészítés
  1. A töltelékhez egy közepes lábasban, az olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzárakjuk a zúzott fokhagymát, és 2 percig pirítjuk. Utána mehet rá a zsemlemorzsa is. Adunk neki egy kis színt kb. 2 perc alatt, majd hozzáadjuk a kiolvadt spenót is, sózzuk, borsozzuk, és 10 perc alatt, közepes lángon megfonnyasztjuk. Miután levettük a tűzről, hozzákeverjük az összemorzsolt feta sajtot és egy darab tojássárgáját .

  2. A réteslapokat megkenjük olvasztott vajjal, majd egymásra helyezzük őket és egy sütőpapírra tesszük. A tölteléket egyenletesen elosztjuk az aljában, csík alakban, szabadon hagyunk az alján és a két oldalán 3 cm-t, és feltekerjük. A tetejét lekenjük a tojássárgájával, majd egy 200 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.

  3. Mindenképp hagyjuk hűlni egy keveset, mielőtt szeletelnénk, de ahogy kihűlt, indulhat is a rétesezés!


www.streetkitchen.hu

Egy rétes mindig jöhet, nem igaz? Akár sós, akár édes, vagy legyen akár egy spenótos fetás!

pictogram

Vega

Ha sós verzióban gondolkodsz, egy spenótos-fetás rétes igazi telitalálat! Gyorsan elkészül, mégis különleges, akár vendégvárónak, akár vacsira tökéletes választás!

Hozzávalók

1 rúd réteshez
2 ek
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(130 g)
3 gerezd
fokhagyma
50 g
zsemlemorzsa
400 g
fagyasztott spenótlevél
bors
200 g
feta sajt
2 db
tojássárgája
3 db
réteslap
100 g
vaj

Elkészítés

  1. A töltelékhez egy közepes lábasban, az olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzárakjuk a zúzott fokhagymát, és 2 percig pirítjuk. Utána mehet rá a zsemlemorzsa is. Adunk neki egy kis színt kb. 2 perc alatt, majd hozzáadjuk a kiolvadt spenót is, sózzuk, borsozzuk, és 10 perc alatt, közepes lángon megfonnyasztjuk. Miután levettük a tűzről, hozzákeverjük az összemorzsolt feta sajtot és egy darab tojássárgáját .

  2. A réteslapokat megkenjük olvasztott vajjal, majd egymásra helyezzük őket és egy sütőpapírra tesszük. A tölteléket egyenletesen elosztjuk az aljában, csík alakban, szabadon hagyunk az alján és a két oldalán 3 cm-t, és feltekerjük. A tetejét lekenjük a tojássárgájával, majd egy 200 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.

  3. Mindenképp hagyjuk hűlni egy keveset, mielőtt szeletelnénk, de ahogy kihűlt, indulhat is a rétesezés!


spenotos-fetas-retes
Spenótos-fetás rétes (Fotó: Street Kitchen)

Ez a rétes nem csak finom, de tényleg sokoldalú: hidegen és melegen is remek, akár egy jó kis salátával, akár magában falatozva. Garantált, hogy nem marad belőle egy morzsa sem! Vigyázat, gyorsan fogy!

A spenótos-fetás rétes mellett bőven van még sós rétes receptünk! Íme, három addiktív tutiság, ha nem tudsz betelni a jóval! 🙂

Tofus-zöldséges rétes

Gibanica

Almás-burgonyás-sajtos rétes

Ha tetszett a Spenótos-fetás rétes receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept