Receptek

Spenótosgombasaláta

Spenótos gombasaláta

Hozzávalók
500 g
barna csiperkegomba
250 g
laskagomba
4 ek
olívaolaj
só, bors
4 - 5 ág
friss kakukkfű
1 ág
friss rozmaring
4 gerezd
fokhagyma
100 g
bébispenót
2 ek
pirított, sós mandula
1 marék
gránátalmamag
1 kis csokor
friss petrezselyem
3 ek
feta sajt
A dresszinghez
2 tk
dijoni mustár
1 ek
balzsamecet
1
kis fej salottahagyma
1 mk
méz
só, bors
7 ek
olívaolaj

Elkészítés

A spenótos gombasaláta egy remek köret, de akár önmagában is megállja a helyét. Az elkészítéséhez először a gombákat előkészítjük: megmossuk és egy tepsire rakjuk. Ha nagyobb a csiperke, elfelezzük, a laskagombát pedig összetépkedjük.Összeforgatjuk 2 evőkanál olajjal, sóval, borssal, valamint az apróra vágott rozmaringgal és kakukkfűvel. 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.

Egy serpenyőben, a maradék olajon megfuttatjuk a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és rádobjuk a megmosott spenótot. Ha nagyjából összeesett, elzárjuk alatta a gázt és rárakjuk a tepsire. Megszórjuk a gombás keveréket aprított mandulával, gránátalmával, apróra vágott petrezselyemmel és fetával. 

A dresszing hozzávalóit egy turmixban lekrémesítjük, és ezzel locsoljuk meg a salátát.

spenotos-gombasalata
Spenótos gombasaláta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Még több saláta, ami nemcsak finom, hanem laktató is:

Mediterrán saláta krutonnal és mozzarellával

Vadulós kelbimbósaláta

Sült sütőtökös téli saláta

www.streetkitchen.hu

Nem kell, hogy egy köret vagy saláta unalmas legyen! Ezt a mondatot már jóóó sokszor hallhattátok tőlem, de itt van rá az újabb példa.

pictogram

Vega

Hozzávalók

4 főre
500 g
barna csiperkegomba
250 g
laskagomba
4 ek
olívaolaj
só, bors
4 - 5 ág
friss kakukkfű
1 ág
friss rozmaring
4 gerezd
fokhagyma
100 g
bébispenót
2 ek
pirított, sós mandula
1 marék
gránátalmamag
1 kis csokor
friss petrezselyem
3 ek
feta sajt
A dresszinghez
2 tk
dijoni mustár
1 ek
balzsamecet
1
kis fej salottahagyma
1 mk
méz
só, bors
7 ek
olívaolaj

A spenótos gombasaláta egy remek köret, de akár önmagában is megállja a helyét. Az elkészítéséhez először a gombákat előkészítjük: megmossuk és egy tepsire rakjuk. Ha nagyobb a csiperke, elfelezzük, a laskagombát pedig összetépkedjük.Összeforgatjuk 2 evőkanál olajjal, sóval, borssal, valamint az apróra vágott rozmaringgal és kakukkfűvel. 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.

Egy serpenyőben, a maradék olajon megfuttatjuk a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és rádobjuk a megmosott spenótot. Ha nagyjából összeesett, elzárjuk alatta a gázt és rárakjuk a tepsire. Megszórjuk a gombás keveréket aprított mandulával, gránátalmával, apróra vágott petrezselyemmel és fetával. 

A dresszing hozzávalóit egy turmixban lekrémesítjük, és ezzel locsoljuk meg a salátát.

spenotos-gombasalata
Spenótos gombasaláta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Még több saláta, ami nemcsak finom, hanem laktató is:

Mediterrán saláta krutonnal és mozzarellával

Vadulós kelbimbósaláta

Sült sütőtökös téli saláta

Ha tetszett a Spenótos gombasaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept