Tészták

Spenótoslasagne

Spenótos lasagne

Hozzávalók
A spenótos réteghez
800 g
fagyasztott spenót
5 gerezd
fokhagyma
2 ek
olaj
só, bors
A besameles réteghez
80 g
vaj
80 g
liszt
800 ml
tej
só, bors
fél szerecsendió reszelve
Az összeállításhoz
lasagnelapok
300 g
mozzarella
80 g
reszelt parmezán

Elkészítés

A spenótot néhány órával főzés előtt kivesszük, hogy kiengedjen. A fokhagymát felaprítjuk, megpirítjuk az olajon, majd hozzáadjuk a spenótot, sózzuk, borsozzuk, és kb. negyedórát főzzük, hogy egy sűrű spenótmártást kapjunk. 

A besamelhez felolvasztjuk a vajat, rászórjuk a lisztet, és 2 percig kevergetjük, majd felöntjük a tejjel. Folyamatos keverés közben megvárjuk, míg felforr és besűrűsödik, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval fűszerezzük. 

Kb. akkora tepsit használunk, ami 3 lasagnelap nagyságú. Alulra teszünk egy réteg besamelt, jöhet egy réteg tésztalap, egy réteg spenót, erre egy adag besamel, rácsipkedünk a mozzarellából és szórunk rá a reszelt parmezánból, majd újra jöhet a tészta. Ezt a műveletet még kétszer megismételjük, az utolsó tésztarétegre még csurgatunk egy kis spenótmártást és besamelt, és megszórjuk a sajttal. 200 fokos sütőben 35 perc alatt megsütjük. Ha megsült, kicsit hagyjuk állni, és csak azután vágjuk fel.

Spenótos lasagne tálalása

www.streetkitchen.hu

Csodálkoztam, hogy lehet, hogy még nem készült nálunk spenótos lasagne, hiszen elég alapkaja, és egyébként tök egyszerű elkészíteni.

Hozzávalók

6 főre
A spenótos réteghez
800 g
fagyasztott spenót
5 gerezd
fokhagyma
2 ek
olaj
só, bors
A besameles réteghez
80 g
vaj
80 g
liszt
800 ml
tej
só, bors
fél szerecsendió reszelve
Az összeállításhoz
lasagnelapok
300 g
mozzarella
80 g
reszelt parmezán

A spenótot néhány órával főzés előtt kivesszük, hogy kiengedjen. A fokhagymát felaprítjuk, megpirítjuk az olajon, majd hozzáadjuk a spenótot, sózzuk, borsozzuk, és kb. negyedórát főzzük, hogy egy sűrű spenótmártást kapjunk. 

A besamelhez felolvasztjuk a vajat, rászórjuk a lisztet, és 2 percig kevergetjük, majd felöntjük a tejjel. Folyamatos keverés közben megvárjuk, míg felforr és besűrűsödik, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval fűszerezzük. 

Kb. akkora tepsit használunk, ami 3 lasagnelap nagyságú. Alulra teszünk egy réteg besamelt, jöhet egy réteg tésztalap, egy réteg spenót, erre egy adag besamel, rácsipkedünk a mozzarellából és szórunk rá a reszelt parmezánból, majd újra jöhet a tészta. Ezt a műveletet még kétszer megismételjük, az utolsó tésztarétegre még csurgatunk egy kis spenótmártást és besamelt, és megszórjuk a sajttal. 200 fokos sütőben 35 perc alatt megsütjük. Ha megsült, kicsit hagyjuk állni, és csak azután vágjuk fel.

Spenótos lasagne tálalása

Ha tetszett a Spenótos lasagne receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept