
A spenótpestós spagetti elkészítésének első lépéseként sós vizet forralunk egy fazékban, közben összedobjuk a spenótos pestót: késes aprítógépbe dobjuk a hozzávalókat, sózzuk-borsozzuk és az egészet nem túl pépes állagúra zúzzuk. Elkezdjük főzni a tésztát, közben a koktélparadicsomos raguhoz egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, rádobjuk a félbevágott paradicsomokat, hozzáadjuk a kakukkfüvet és a megroppantott, durvára vágott fokhagymát.
Sózzuk-borsozzuk és az egészet jó nagy lángon addig rázogatjuk, míg a paradicsom kicsit megszottyad és az olívaolajjal szép kis szaftja lesz. A ragut félrerakjuk egy tálba, a megmaradt serpenyőbe (további hevítés nélkül) 5-6 evőkanálnyi főzővizet kanalazunk, rádobjuk a pestót, majd a leszűrt al dente tésztát is. Reszelünk rá még egy adag parmezánt, és az egészet gyorsan átforgatjuk. Tálalásnál a pestós tésztára kanalazzuk a paradicsomragut, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, borsozzuk és kész is vagyunk.
Nem véletlen, hogy a spagetti a világ legnépszerűbb tésztájává vált. Ez a hosszú tésztaféle elengedhetetlen kelléke az olasz pastáknak, de remek alapot ad a kísérletezéshez is, és még a legegyszerűbb kolis kajákban is bevethető. Ha ti sem tudtok betelni vele, akkor az SK-n bőven találtok fogatokra való recepteket. Még több csodálatos spagetti:
Egylábasos fokhagymás-tejszínes-parmezános spagetti