Tészták

Zé-féleszuperpasta5-Spenótpestósspagettikoktélparival

Zé-féle szuperpasta 5 - Spenótpestós spagetti koktélparival

Hozzávalók
250 g
spagetti (vagy más szimpi tészta)
30 g
parmezán
A spenótpestóhoz
100 g
spenót
70 ml
olívaolaj
1 gerezd
fokhagyma
2 ek
hántolt tökmag
30 g
reszelt parmezán
só, bors
A koktélparis raguhoz
200 g
koktélparadicsom
1 gerezd
fokhagyma
3 ek
olívaolaj
2 - 3 ág
friss kakukkfű (vagy szárított)
só, bors

Elkészítés

A spenótpestós spagetti elkészítésének első lépéseként sós vizet forralunk egy fazékban, közben összedobjuk a spenótos pestót: késes aprítógépbe dobjuk a hozzávalókat, sózzuk-borsozzuk és az egészet nem túl pépes állagúra zúzzuk. Elkezdjük főzni a tésztát, közben a koktélparadicsomos raguhoz egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, rádobjuk a félbevágott paradicsomokat, hozzáadjuk a kakukkfüvet és a megroppantott, durvára vágott fokhagymát.

Sózzuk-borsozzuk és az egészet jó nagy lángon addig rázogatjuk, míg a paradicsom kicsit megszottyad és az olívaolajjal szép kis szaftja lesz. A ragut félrerakjuk egy tálba, a megmaradt serpenyőbe (további hevítés nélkül) 5-6 evőkanálnyi főzővizet kanalazunk, rádobjuk a pestót, majd a leszűrt al dente tésztát is. Reszelünk rá még egy adag parmezánt, és az egészet gyorsan átforgatjuk. Tálalásnál a pestós tésztára kanalazzuk a paradicsomragut, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, borsozzuk és kész is vagyunk.

Nem véletlen, hogy a spagetti a világ legnépszerűbb tésztájává vált. Ez a hosszú tésztaféle elengedhetetlen kelléke az olasz pastáknak, de remek alapot ad a kísérletezéshez is, és még a legegyszerűbb kolis kajákban is bevethető. Ha ti sem tudtok betelni vele, akkor az SK-n bőven találtok fogatokra való recepteket. Még több csodálatos spagetti:

Egylábasos fokhagymás-tejszínes-parmezános spagetti

Paradicsomos-tejszínes-kolbászos spagetti

Vegán húsgolyós-paradicsomos spagetti

www.streetkitchen.hu

Tudjátok mennyire imádom a pastákat, na meg az egyszerű kajákat is persze! :D Most mutatok egy issssteni spenótpestós spagettis receptet, amit egy friss koktélparadicsomos raguval turbóztam fel. Megúszós ebédötletnek, vagy egy későn munkából hazaesős vacsorának is tökéletes!

Hozzávalók

2 főre
250 g
spagetti (vagy más szimpi tészta)
30 g
parmezán
A spenótpestóhoz
100 g
spenót
70 ml
olívaolaj
1 gerezd
fokhagyma
2 ek
hántolt tökmag
30 g
reszelt parmezán
só, bors
A koktélparis raguhoz
200 g
koktélparadicsom
1 gerezd
fokhagyma
3 ek
olívaolaj
2 - 3 ág
friss kakukkfű (vagy szárított)
só, bors

A spenótpestós spagetti elkészítésének első lépéseként sós vizet forralunk egy fazékban, közben összedobjuk a spenótos pestót: késes aprítógépbe dobjuk a hozzávalókat, sózzuk-borsozzuk és az egészet nem túl pépes állagúra zúzzuk. Elkezdjük főzni a tésztát, közben a koktélparadicsomos raguhoz egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, rádobjuk a félbevágott paradicsomokat, hozzáadjuk a kakukkfüvet és a megroppantott, durvára vágott fokhagymát.

Sózzuk-borsozzuk és az egészet jó nagy lángon addig rázogatjuk, míg a paradicsom kicsit megszottyad és az olívaolajjal szép kis szaftja lesz. A ragut félrerakjuk egy tálba, a megmaradt serpenyőbe (további hevítés nélkül) 5-6 evőkanálnyi főzővizet kanalazunk, rádobjuk a pestót, majd a leszűrt al dente tésztát is. Reszelünk rá még egy adag parmezánt, és az egészet gyorsan átforgatjuk. Tálalásnál a pestós tésztára kanalazzuk a paradicsomragut, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, borsozzuk és kész is vagyunk.

Nem véletlen, hogy a spagetti a világ legnépszerűbb tésztájává vált. Ez a hosszú tésztaféle elengedhetetlen kelléke az olasz pastáknak, de remek alapot ad a kísérletezéshez is, és még a legegyszerűbb kolis kajákban is bevethető. Ha ti sem tudtok betelni vele, akkor az SK-n bőven találtok fogatokra való recepteket. Még több csodálatos spagetti:

Egylábasos fokhagymás-tejszínes-parmezános spagetti

Paradicsomos-tejszínes-kolbászos spagetti

Vegán húsgolyós-paradicsomos spagetti

Ha tetszett a Zé-féle szuperpasta 5 - Spenótpestós spagetti koktélparival receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept