A mézet habzásig melegítjük egy serpenyőben, majd hozzáadjuk a nagyon vékony karikára vágott sárgarépát, átkeverjük és felöntjük a gyümölcslével. Belefacsarjuk egy narancs levét, hozzáadjuk a kakukkfüvet, és addig főzzük, amíg a répa meg nem puhul. Ez az idő a savas közegnek köszönhetően az átlagosnál akár hosszabb is lehet. Arra ügyeljünk, hogy kb. 30 ml folyadék maradjon a répa alatt, amikor azt levesszük a főzőlapról.
A csirkemellet sózzuk, borsozzuk. Olajat melegítünk egy serpenyőben, és közepesen erős hőfokon a csirkemell minden oldalát alaposan megpirítunk, majd betesszük a 160 fokos sütőbe 10 percre. Ha letelt az idő, kivesszük és szeletelés előtt hagyjuk 5-8 percet pihenni.
A répa mellől kivesszük a kakukkfüvet, majd a répát egy konyhai aprítógépbe tesszük és kissé darabosra zúzzuk. Sózzuk, hozzáadjuk a vajat, és addig keverjük, amíg az el nem olvad. Kis időre hűtőbe tesszük a krémet, hogy a vaj kicsit visszadermedjen, és ezáltal kenhetőbb legyen a krém.
A zsemlék alját megkenjük a chutney-val, rátesszük a vékony szeletekre vágott csirkemellet, a sajtot, a madársalátát, majd a zsemlék tetejét is megkenjük a répás chutney-val, és lezárjuk vele a szendvicset.

- Elkészítési idő: 40 perc