A csirkemelleket óvatosan kiklopfoljuk, majd bekenjük olajjal. Összekeverjük a fűszerpaprikát és a fokhagymaport, sózzuk, borsozzuk, és ezzel a keverékkel beszórjuk a csirkemellek mindkét oldalát.
Tepsibe helyezzük a befűszerezett csirkemelleket, majd 200 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük. (A sütési idő függ a csirke méretétől, ha kisebbek, elég lehet 15 perc is.) Fontos, hogy szaftos maradjon a hús, ne süssük túl.
Tipp: ha biztosra akarunk menni, szúrjunk egy maghőmérőt a csirkébe, és 75 fokos hőmérsékletig süssük.
A salátához a lila káposztát vékonyan felszeleteljük és egy keverőtálba tesszük. Hozzáreszeljük a sárgarépát, a karalábét, majd beletesszük az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát is.
Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az olívaolajat és a joghurtot, és az egészet alaposan átkeverjük.
A csirkemelleket a sütőből kivéve néhány percig állni hagyjuk, majd vékonyan felszeleteljük, és elkezdjük a szendvics rétegezését: vágjuk ketté a ciabattát, amit serpenyőben kicsit megpiríthatunk, az aljára helyezzük a salátaleveleket, erre a csirkemellszeleteket, majd a káposztasaláta következik, és a ciabatta másik felével lezárjuk a szendvicset.
Sültcsirkemellesszendvicsjoghurtoskáposztasalátával


A sült csirkemelles szendvics joghurtos káposztasalátával nem akármilyen szendó! Cuccos, szaftos, laktató, olyan szendvics, amire nagyon könnyű ráfüggni. Ha nem hiszed, járj utána! :)
A sült csirkemelles szendvics joghurtos káposztasalátával felturbózva simán megmenti a napodat, ha épp nincs időd ebédelni. Tisztességes adag húst és friss, káposztasalátába kevert zöldségeket pakoltunk bele, szóval minden, ami egy igazán tuti szendóba kell.
Hozzávalók
A káposztasalátához
Az összeállításhoz
Elkészítés
A csirkemelleket óvatosan kiklopfoljuk, majd bekenjük olajjal. Összekeverjük a fűszerpaprikát és a fokhagymaport, sózzuk, borsozzuk, és ezzel a keverékkel beszórjuk a csirkemellek mindkét oldalát.
Tepsibe helyezzük a befűszerezett csirkemelleket, majd 200 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük. (A sütési idő függ a csirke méretétől, ha kisebbek, elég lehet 15 perc is.) Fontos, hogy szaftos maradjon a hús, ne süssük túl.
Tipp: ha biztosra akarunk menni, szúrjunk egy maghőmérőt a csirkébe, és 75 fokos hőmérsékletig süssük.
A salátához a lila káposztát vékonyan felszeleteljük és egy keverőtálba tesszük. Hozzáreszeljük a sárgarépát, a karalábét, majd beletesszük az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát is.
Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az olívaolajat és a joghurtot, és az egészet alaposan átkeverjük.
A csirkemelleket a sütőből kivéve néhány percig állni hagyjuk, majd vékonyan felszeleteljük, és elkezdjük a szendvics rétegezését: vágjuk ketté a ciabattát, amit serpenyőben kicsit megpiríthatunk, az aljára helyezzük a salátaleveleket, erre a csirkemellszeleteket, majd a káposztasaláta következik, és a ciabatta másik felével lezárjuk a szendvicset.

A joghurtos káposztasaláta tökéletes társa a sült csirkemellnek: picit savas, nagyon friss és roppanós. Ez a párosítás attól működik jól, hogy egyik sem nyomja el a másikat, inkább szépen összedolgoznak.
Gyors ebédnek, laza vacsorának vagy akár a munkába is ideális lehet. Az a fajta szendvics, amit nem kell magyarázni: kézbe veszed, megeszed, és közben azon kapod magad, hogy legközelebb is ezt választanád.
A sült csirkemelles szendvics joghurtos káposztasalátával nem kicsit cuccos szendó, és az a helyzet, hogy van még hasonló laktató szendvicsünk, nem is egy! :)
Maradékmentő húsos szendvics házi pitából
Ha tetszett a sült csirkemelles szendvics joghurtos káposztasalátával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Címkék, kategóriák




