Szendvicsek

Sültcsirkemellesszendvicsjoghurtoskáposztasalátával

Sült csirkemelles szendvics joghurtos káposztasalátával
Sült csirkemelles szendvics joghurtos káposztasalátával

Hozzávalók
2 db
csirkemellfilé
1 ek
olívaolaj
1 mk
fűszerpaprika
1 mk
fokhagymapor
bors
A káposztasalátához
0.25 fej
lila káposzta
0.5 szál
sárgarépa
(200 g/szál)
0.5 db
karalábé
0.5 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
1 gerezd
fokhagyma
bors
1 ek
olívaolaj
150 ml
görög joghurt
Az összeállításhoz
2 db
ciabatta
lollo saláta
(néhány levél)

Elkészítés
  1. A csirkemelleket óvatosan kiklopfoljuk, majd bekenjük olajjal. Összekeverjük a fűszerpaprikát és a fokhagymaport, sózzuk, borsozzuk, és ezzel a keverékkel beszórjuk a csirkemellek mindkét oldalát. 

  2. Tepsibe helyezzük a befűszerezett csirkemelleket, majd 200 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük. (A sütési idő függ a csirke méretétől, ha kisebbek, elég lehet 15 perc is.) Fontos, hogy szaftos maradjon a hús, ne süssük túl.

    Tipp: ha biztosra akarunk menni, szúrjunk egy maghőmérőt a csirkébe, és 75 fokos hőmérsékletig süssük. 

  3. A salátához a lila káposztát vékonyan felszeleteljük és egy keverőtálba tesszük. Hozzáreszeljük a sárgarépát, a karalábét, majd beletesszük az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát is.  

  4. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az olívaolajat és a joghurtot, és az egészet alaposan átkeverjük. 

  5. A csirkemelleket a sütőből kivéve néhány percig állni hagyjuk, majd vékonyan felszeleteljük, és elkezdjük a szendvics rétegezését: vágjuk ketté a ciabattát, amit serpenyőben kicsit megpiríthatunk, az aljára helyezzük a salátaleveleket, erre a csirkemellszeleteket, majd a káposztasaláta következik, és a ciabatta másik felével lezárjuk a szendvicset.

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz
A Fenntartható receptek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

A sült csirkemelles szendvics joghurtos káposztasalátával nem akármilyen szendó! Cuccos, szaftos, laktató, olyan szendvics, amire nagyon könnyű ráfüggni. Ha nem hiszed, járj utána! :)

A sült csirkemelles szendvics joghurtos káposztasalátával felturbózva simán megmenti a napodat, ha épp nincs időd ebédelni. Tisztességes adag húst és friss, káposztasalátába kevert zöldségeket pakoltunk bele, szóval minden, ami egy igazán tuti szendóba kell.

Hozzávalók

4 főre
2 db
csirkemellfilé
1 ek
olívaolaj
1 mk
fűszerpaprika
1 mk
fokhagymapor
bors
A káposztasalátához
0.25 fej
lila káposzta
0.5 szál
sárgarépa
(200 g/szál)
0.5 db
karalábé
0.5 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
1 gerezd
fokhagyma
bors
1 ek
olívaolaj
150 ml
görög joghurt
Az összeállításhoz
2 db
ciabatta
lollo saláta
(néhány levél)

Elkészítés

  1. A csirkemelleket óvatosan kiklopfoljuk, majd bekenjük olajjal. Összekeverjük a fűszerpaprikát és a fokhagymaport, sózzuk, borsozzuk, és ezzel a keverékkel beszórjuk a csirkemellek mindkét oldalát. 

  2. Tepsibe helyezzük a befűszerezett csirkemelleket, majd 200 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük. (A sütési idő függ a csirke méretétől, ha kisebbek, elég lehet 15 perc is.) Fontos, hogy szaftos maradjon a hús, ne süssük túl.

    Tipp: ha biztosra akarunk menni, szúrjunk egy maghőmérőt a csirkébe, és 75 fokos hőmérsékletig süssük. 

  3. A salátához a lila káposztát vékonyan felszeleteljük és egy keverőtálba tesszük. Hozzáreszeljük a sárgarépát, a karalábét, majd beletesszük az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát is.  

  4. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az olívaolajat és a joghurtot, és az egészet alaposan átkeverjük. 

  5. A csirkemelleket a sütőből kivéve néhány percig állni hagyjuk, majd vékonyan felszeleteljük, és elkezdjük a szendvics rétegezését: vágjuk ketté a ciabattát, amit serpenyőben kicsit megpiríthatunk, az aljára helyezzük a salátaleveleket, erre a csirkemellszeleteket, majd a káposztasaláta következik, és a ciabatta másik felével lezárjuk a szendvicset.

Sült csirkemelles szendvics joghurtos káposztasalátával tányéron
Sült csirkemelles szendvics joghurtos káposztasalátával (Fotó: Street Kitchen)

A joghurtos káposztasaláta tökéletes társa a sült csirkemellnek: picit savas, nagyon friss és roppanós. Ez a párosítás attól működik jól, hogy egyik sem nyomja el a másikat, inkább szépen összedolgoznak.

Gyors ebédnek, laza vacsorának vagy akár a munkába is ideális lehet. Az a fajta szendvics, amit nem kell magyarázni: kézbe veszed, megeszed, és közben azon kapod magad, hogy legközelebb is ezt választanád.

A sült csirkemelles szendvics joghurtos káposztasalátával nem kicsit cuccos szendó, és az a helyzet, hogy van még hasonló laktató szendvicsünk, nem is egy! :)

Maradékmentő húsos szendvics házi pitából

Cuccos rántott csirkemelles szendvics

Zé-féle sült kacsamelles szendvics körtechutney-val

Ha tetszett a sült csirkemelles szendvics joghurtos káposztasalátával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése