Vegetáriánus ételek

Egészbensültkarfiolpadlizsánkrémmel

Egészben sült karfiol padlizsánkrémmel

Hozzávalók
A karfiolhoz
2 fej
karfiol
(kisebb)
olaj
só, bors
2 tk
fokhagymapor
1 tk
füstölt paprika
A padlizsánkrémhez
2 db
padlizsán
1 tk
őrölt kömény
só, bors
1 gerezd
fokhagyma
2 - 3 ek
tahini
1 db
citrom leve
1 csokor
friss koriander
A harissához
1 db
kápia vagy kaliforniai paprika
2 db
piros chili
(nagyobb)
1 ek
egész római köménymag
2 tk
egész koriandermag
4 gerezd
fokhagyma
2 ek
sűrített paradicsom
2 tk
füstölt paprika
só, bors
1 ek
almaecet
2 ek
citromlé
50 ml
olívaolaj

Elkészítés

A padlizsánt és a paprikát  220 fokra előmelegített sütőben megégetjük,, majd kiszedjük, és hagyjuk kihűlni. A paprikát egy tálba tesszük, lefedjük, és ha kihűlt, lehúzzuk a héját. A padlizsán belsejét kikaparjuk, a felét leturmixoljuk a többi hozzávalóval, összekeverjük a maradékkal, és friss korianderrel tálaljuk.

A karfiolt meglocsoljuk egy kis olajjal, sózzuk, borsozzuk, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt jól megsütjük. 

Egészben sült karfiol padlizsánkrémmel

A harissához száraz serpenyőben megpirítjuk a feldarabolt chilit és a egész fűszereket, majd a többi hozzávalóval lezúzzuk egy aprítógépben. A karfiolt ezzel kenjük meg. Ezután visszarakjuk a sütőbe még 10 percre, és ezzel tálaljuk a padlizsánkrémet.

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Csodálatos dolog a harissa, mert abszolút beszerezhető alapanyagokból készül, és iszonyú különleges ízt ad az olyan ételeknek, mint például a karfiol. Bónuszként pedig a legeslegkedvencebb padlizsánkrémreceptemet is megcsináltam hozzá, higgyétek el, hogy ezt a húsevők is csak úgy tolni fogják magukba, annyira jóóó!

pictogram

Vega

pictogram

Gluténmentes

pictogram

Laktózmentes

pictogram

Vegán

Hozzávalók

2 főre
A karfiolhoz
2 fej
karfiol
(kisebb)
olaj
só, bors
2 tk
fokhagymapor
1 tk
füstölt paprika
A padlizsánkrémhez
2 db
padlizsán
1 tk
őrölt kömény
só, bors
1 gerezd
fokhagyma
2 - 3 ek
tahini
1 db
citrom leve
1 csokor
friss koriander
A harissához
1 db
kápia vagy kaliforniai paprika
2 db
piros chili
(nagyobb)
1 ek
egész római köménymag
2 tk
egész koriandermag
4 gerezd
fokhagyma
2 ek
sűrített paradicsom
2 tk
füstölt paprika
só, bors
1 ek
almaecet
2 ek
citromlé
50 ml
olívaolaj

A padlizsánt és a paprikát  220 fokra előmelegített sütőben megégetjük,, majd kiszedjük, és hagyjuk kihűlni. A paprikát egy tálba tesszük, lefedjük, és ha kihűlt, lehúzzuk a héját. A padlizsán belsejét kikaparjuk, a felét leturmixoljuk a többi hozzávalóval, összekeverjük a maradékkal, és friss korianderrel tálaljuk.

A karfiolt meglocsoljuk egy kis olajjal, sózzuk, borsozzuk, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt jól megsütjük. 

Egészben sült karfiol padlizsánkrémmel

A harissához száraz serpenyőben megpirítjuk a feldarabolt chilit és a egész fűszereket, majd a többi hozzávalóval lezúzzuk egy aprítógépben. A karfiolt ezzel kenjük meg. Ezután visszarakjuk a sütőbe még 10 percre, és ezzel tálaljuk a padlizsánkrémet.

Ha tetszett az Egészben sült karfiol padlizsánkrémmel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept