Vega kaják

Sültkarfiolsteakkápiapaprikáshummusszal

Sült karfiolsteak kápia paprikás hummusszal

Hozzávalók
A fűszerkeverékhez
1 tk
füstölt pirospaprika
1 tk
curry
0.5 tk
tört bors
1 tk
fokhagymapor
1 tk
3 ek
olívaolaj
700 g
karfiol
A hummuszhoz
600 g
kápia paprika
300 g
konzerv csicseriborsó
1 gerezd
fokhagyma
40 g
tahini
0.5 tk
római kömény
0.5 tk
füstölt fűszerpaprika
só, bors
2 ek
olívaolaj
1 db
lime
0.5 csokor
koriander

Elkészítés

A karfiolsteak fűszerezéséhez a fűszereket alaposan kikeverjük az olajjal. A karfiolból 3-4 cm vastag szeleteket vágunk, majd alaposan – de vigyázva arra, hogy ne törjük szét – bekenjük a fűszerkeverékkel. Sütőpapírral bélelt tepsin, 200 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük.

A paprikát sütőpapírral bélelt tepsin berakjuk a karfiolszeletek mellé a sütőbe és szinte teljesen feketére sütjük, majd lefedve hagyjuk 10 percig gőzölni és ezután eltávolítjuk a héját. 

A csicseriborsót egy gyorsforralóban felöntjük vízzel és 10 percig közepes lángon rotyogtatjuk. Eltávolítjuk a léből (a levet ne dobjuk el) és a sült paprikával, a fokhagymával, a tahinivel, a római köménnyel, a füstölt fűszerpaprikával, sóval, borssal, olívaolajjal, a lime levével és 100 ml főzőlével együtt egy turmixgépbe helyezzük és krémesre zúzzuk. Ezután belekeverjük az aprított koriander nagy részét is. 

A megsült karfiolsteakeket a krémes hummusszal tálaljuk, és megszórjuk még egy kevés aprított korianderrel.

sult-karfiolsteak-kapiapaprikas-humusszal-4
Sült karfiolsteak kápia paprikás hummusszal (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra

Még több karfiol:

Szójaszószos-BBQ-s karfiolsteak

Currys karfiolfőzelék

Karfiol teljes kiőrlésű bundában

www.streetkitchen.hu

A sült karfiol mennyei, most sincs ez másként – egy krémes kápiás hummusszal kiegészítve pedig csak fokozzuk az élvezeteket.

Hozzávalók

4 főre
A fűszerkeverékhez
1 tk
füstölt pirospaprika
1 tk
curry
0.5 tk
tört bors
1 tk
fokhagymapor
1 tk
3 ek
olívaolaj
700 g
karfiol
A hummuszhoz
600 g
kápia paprika
300 g
konzerv csicseriborsó
1 gerezd
fokhagyma
40 g
tahini
0.5 tk
római kömény
0.5 tk
füstölt fűszerpaprika
só, bors
2 ek
olívaolaj
1 db
lime
0.5 csokor
koriander

A karfiolsteak fűszerezéséhez a fűszereket alaposan kikeverjük az olajjal. A karfiolból 3-4 cm vastag szeleteket vágunk, majd alaposan – de vigyázva arra, hogy ne törjük szét – bekenjük a fűszerkeverékkel. Sütőpapírral bélelt tepsin, 200 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük.

A paprikát sütőpapírral bélelt tepsin berakjuk a karfiolszeletek mellé a sütőbe és szinte teljesen feketére sütjük, majd lefedve hagyjuk 10 percig gőzölni és ezután eltávolítjuk a héját. 

A csicseriborsót egy gyorsforralóban felöntjük vízzel és 10 percig közepes lángon rotyogtatjuk. Eltávolítjuk a léből (a levet ne dobjuk el) és a sült paprikával, a fokhagymával, a tahinivel, a római köménnyel, a füstölt fűszerpaprikával, sóval, borssal, olívaolajjal, a lime levével és 100 ml főzőlével együtt egy turmixgépbe helyezzük és krémesre zúzzuk. Ezután belekeverjük az aprított koriander nagy részét is. 

A megsült karfiolsteakeket a krémes hummusszal tálaljuk, és megszórjuk még egy kevés aprított korianderrel.

sult-karfiolsteak-kapiapaprikas-humusszal-4
Sült karfiolsteak kápia paprikás hummusszal (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra

Még több karfiol:

Szójaszószos-BBQ-s karfiolsteak

Currys karfiolfőzelék

Karfiol teljes kiőrlésű bundában

Ha tetszett a Sült karfiolsteak kápia paprikás hummusszal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept