Hozzávalók
- 150 g teljes kiőrlésű liszt
- 2 db tojás
- 300 ml víz
- só, bors
- 1 tk fokhagymapor
- 1 tk sütőpor
- 500 g friss karfiol
- 2 ek finomliszt
- bő étolaj a sütéshez
Hozzávalók
- 150 g teljes kiőrlésű liszt
- 2 db tojás
- 300 ml víz
- só, bors
- 1 tk fokhagymapor
- 1 tk sütőpor
- 500 g friss karfiol
- 2 ek finomliszt
- bő étolaj a sütéshez
A bundás karfiol elkészítéséhez összekeverjük a lisztet, a tojást, a vizet, a sót, a borsot, a fokhagymaport és a sütőport, és hagyjuk állni 20 percet.
A karfiolt rózsáira szedjük, meglocsoljuk 2 evőkanál vízzel, majd megszórjuk 2 evőkanál liszttel, így egyszerűbben fog rátapadni a bunda. Az olajat 160 fokosra melegítjük, majd a karfiolokat belemártjuk a bundába, és 6-7 perc alatt aranybarnára sütjük az olajban. Papírtörlőn leitatjuk, és kész is vagyunk.
- Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a bundás karfiol receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!