Gluténmentes
Vega
Vegán
Hozzávalók
- 400 - 450 g friss karfiol
- 4 ek étolaj
- só, bors
- 2 tk currypor
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 80 g krumpli
- 500 ml víz
- 1 tk lime-lé
Hozzávalók
- 400 - 450 g friss karfiol
- 4 ek étolaj
- só, bors
- 2 tk currypor
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 80 g krumpli
- 500 ml víz
- 1 tk lime-lé
A currys karfiolfőzelékhez a karfiolt apró rózsákra szedjük, a torzsáját kis darabokra vágjuk, és egy tepsire külön rakjuk a rózsát és a torzsát, majd összekeverjük őket 2 evőkanál olajjal, sóval, borssal és 1 teáskanál curryporral. 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük a karfiolt.
Ha megsült a karfiolrózsa, a ¾-ét félrerakjuk a tálaláshoz. A maradékot és a torzsa részt fogjuk az alapban használni. Egy lábasban az olajon közepes lángon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, rádobjuk a kis kockákra vágott krumplit és a maradék sült karfiolt, 2-3 percig pirítjuk, majd megszórjuk 1 teáskanál curryporral, elkeverjük, felöntjük a vízzel, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk a lime-lével, és addig főzzük, amíg megpuhul a krumpli. Leturmixoljuk, belerakjuk a félrerakott sült karfiolrózsákat, és meg is vagyunk a liszt- és tejmentes curry karfiolfőzelékkel.
- Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a currys karfiolfőzelék receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Imádod a főzelékeket? Akkor jöhet még több szuper recept a Street Kitchen oldaláról:
Fitt zöldbabfőzelék csirkeroláddal