A padlizsánokat hosszában félbevágjuk és beirdaljuk, hogy könnyebben ki tudjuk majd kaparni a húsát. Meglocsoljuk 2-3 evőkanál olívaolajjal, sózzuk és egy tepsire tesszük.
A fokhagymát héjastól beletesszük egy alufóliába, meglocsoljuk szintén 2-3 evőkanál olívaolajjal, sózzuk, becsomagoljuk és szintén a tepsire tesszük. Mehet mellé a paradicsom, aminek a héját X alakban bevágjuk, hogy könnyebben lehúzhassuk majd róla, és a paprika is – a zöldségeket együtt betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe kb. 25 percre. Akkor jó, ha a paprika itt-ott már megfeketedett.
A sült kolbászhoz a húst sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a fűszerpaprikával, a chilivel, az egész köménnyel és a zúzott fokhagymával, majd alaposan összedolgozzuk.
Ha megsültek a zöldségek, a paprikát egy tálba tesszük, lefóliázzuk 10 percre, hogy kicsit hűljön, majd megszabadítjuk a héjától és a magjaitól, és beletesszük egy konyhai aprítógépbe a többi, szintén megpucolt zöldséggel együtt. Ízesítjük sóval, borssal, citromlével, csípőspaprika-krémmel, Worcestershire-szósszal és folyékony füsttel, majd az egészet pépesítjük.
A kolbászhúsból kis, kb. 10 centis hengereket formázunk. Közepesen erős hőfokon olajat melegítünk egy serpenyőben, és oldalanként kb. 1,5 perc alatt aranybarnára sütjük a kolbászokat.
A bagettet ferdén felszeleteljük és a kis kenyérszeleteket oldalanként 1-1 perc alatt megpirítjuk a visszamaradt kolbászzsírban.
Az ajvárt egy kis tálba szedjük, megszórjuk karikára vágott újhagymával, mellé helyezzük a megpirított kenyérszeleteket és a sült kolbászt is, végül karikára vágott újhagymával díszítjük.
- Elkészítési idő: 50 perc

Még több kolbászos recept a Street Kitchen oldaláról:
Kolbászos-ajváros tészta juhtúróval