Brutális kaják

Sülttarjasavanyúkáposztávaléskrumplival

Sült tarja savanyú káposztával és krumplival

Hozzávalók
500 g
burgonya
20 g
zsír
só, bors
5 gerezd
fokhagyma
2 szelet
sertéstarja
(kb. 400 g)
20 ml
olaj
200 g
savanyú káposzta
0.5 mk
őrölt kömény
100 g
lángolt kolbász

Elkészítés

A sült tarja savanyú káposztával és krumplival igazi laktató fogás! Első lépésként a burgonyát cikkekre vágjuk, meglocsoljuk az olvadt zsírral, és alaposan átforgatjuk benne, hogy mindenhol érje a zsír. Sózzuk, borsozzuk, elterítjük a tepsiben, mehetnek mellé a fokhagymagerezdek is, és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 30 percre.

A tarjaszeleteket kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Olajat hevítünk egy serpenyőben, és közepesen erős lángon, oldalanként 2-2 percig sütjük a húst.

A savanyú káposztás tarja befejezése:

Amikor letelt a sütési idő, a krumplit kivesszük a sütőből, és egy lapát segítségével a tepsi egyik oldalára húzzuk. Az így felszabadult helyre tesszük a káposztát, megszórjuk köménnyel, rátesszük a káposztára és a krumplira a karikára vágott kolbászt, mehet a tetejére a hús, és visszatesszük a 170 fokra visszahűtött sütőbe további 30 percre. Ha letelt a sütési idő, kivesszük a sütőből, és tálalhatjuk is a kész savanyú káposztás tarját.

savanyú káposzta ágyon sült tarja krumplival 1
Sült tarja savanyú káposztával és krumplival (Fotó: Street Kitchen)
  • Előkészítési idő: 15 perc
  • Sütési idő: 60 perc
  • Összesen: 75 perc

Hús, krumpli és káposzta: három hétköznapi, könnyen beszerezhető alapanyag, amikből igazán ütős fogásokat lehet készíteni! Télen jól jönnek az energiadús receptek, amikkel felvértezhetjük magunkat a mínuszok ellen. Még több brutális fogást találsz az oldalunkon, amik hasonlóan ütősek, mint a savanyú káposzta ágyon sült tarja krumplival:

Karácsonyi fűszeres egészben sült almás csirke

Narancsos kacsás pirított tészta

Pulykamell gravy mártással és diós sült karfiollal

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

A krumpli-hús kombó örök klasszikus, igazából ez sem más, annyi különbséggel, hogy még némi savanyú káposzta is társul mellé egy kis kolbásszal.

Hozzávalók

2 főre
500 g
burgonya
20 g
zsír
só, bors
5 gerezd
fokhagyma
2 szelet
sertéstarja
(kb. 400 g)
20 ml
olaj
200 g
savanyú káposzta
0.5 mk
őrölt kömény
100 g
lángolt kolbász

A sült tarja savanyú káposztával és krumplival igazi laktató fogás! Első lépésként a burgonyát cikkekre vágjuk, meglocsoljuk az olvadt zsírral, és alaposan átforgatjuk benne, hogy mindenhol érje a zsír. Sózzuk, borsozzuk, elterítjük a tepsiben, mehetnek mellé a fokhagymagerezdek is, és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 30 percre.

A tarjaszeleteket kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Olajat hevítünk egy serpenyőben, és közepesen erős lángon, oldalanként 2-2 percig sütjük a húst.

A savanyú káposztás tarja befejezése:

Amikor letelt a sütési idő, a krumplit kivesszük a sütőből, és egy lapát segítségével a tepsi egyik oldalára húzzuk. Az így felszabadult helyre tesszük a káposztát, megszórjuk köménnyel, rátesszük a káposztára és a krumplira a karikára vágott kolbászt, mehet a tetejére a hús, és visszatesszük a 170 fokra visszahűtött sütőbe további 30 percre. Ha letelt a sütési idő, kivesszük a sütőből, és tálalhatjuk is a kész savanyú káposztás tarját.

savanyú káposzta ágyon sült tarja krumplival 1
Sült tarja savanyú káposztával és krumplival (Fotó: Street Kitchen)
  • Előkészítési idő: 15 perc
  • Sütési idő: 60 perc
  • Összesen: 75 perc

Hús, krumpli és káposzta: három hétköznapi, könnyen beszerezhető alapanyag, amikből igazán ütős fogásokat lehet készíteni! Télen jól jönnek az energiadús receptek, amikkel felvértezhetjük magunkat a mínuszok ellen. Még több brutális fogást találsz az oldalunkon, amik hasonlóan ütősek, mint a savanyú káposzta ágyon sült tarja krumplival:

Karácsonyi fűszeres egészben sült almás csirke

Narancsos kacsás pirított tészta

Pulykamell gravy mártással és diós sült karfiollal

Ha tetszett a Sült tarja savanyú káposztával és krumplival receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept