Green kitchen

Sültzelleresbrassói

Sült zelleres brassói

Hozzávalók
1 kg
zellergumó
só, bors
2 ek
olaj
200 g
fagyasztott zöldborsó
A húsos raguhoz
1 db
csirkemell
só, bors
2 ek
olaj
2 fej
hagyma
4 gerezd
fokhagyma
2 tk
1 tk
füstölt paprika
1 tk
őrölt kömény

Elkészítés

A zellert megpucoljuk, 1-2 cm nagyságú darabokra vágjuk, bő, sós, lobogó vízben 10 percig főzzük, majd leszűrjük, egy tepsire borítjuk, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk 2 evőkanál olajjal és 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

A raguhoz a csirkemellet kisebb kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és 1 evőkanál olajon magas hőmérsékleten körbepirítjuk, majd kiszedjük. A visszamaradt szaftra öntünk még egy kanál olajat, és üvegesre pároljuk rajta az apróra vágott hagymát és fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Elkeverjük benne a fűszereket, majd felöntjük kb. 150 ml vízzel. Az a lényeg, hogy egy jó kis hagymás alapot kapjunk, tehát ha nagyjából elfőtte a vizet, akkor ezt még kétszer megismételjük. Visszarakjuk a húst, belerakjuk a borsót, felöntjük 2-300 ml vízzel, és addig rotyogtatjuk, amíg kicsit be nem sűrűsödik a szaft és össze nem áll a ragu. Ezután belekeverjük a sült zellert, és kész.

www.streetkitchen.hu

Anyukám kiskorom óta csirkemellből csinálta a brassóit, amivel szerintem egyáltalán nincs baj. Pár éve megtudtam, hogy a Hajdúságban és még nagyon sok helyen borsót (?!) is tesznek bele, ami fura volt nekem, de egész jónak tartom most már. Szóval a lényeg, hogy igazából ez egy sült zelleres brassói, ami amúgy szerintem egy kicsivel jobb is, mint a krumplis változat. Amellett, hogy low carb, a zeller sokkal több ízt tartalmaz, mint a krumpli.

pictogram

Gluténmentes

pictogram

Laktózmentes

Hozzávalók

4 főre
1 kg
zellergumó
só, bors
2 ek
olaj
200 g
fagyasztott zöldborsó
A húsos raguhoz
1 db
csirkemell
só, bors
2 ek
olaj
2 fej
hagyma
4 gerezd
fokhagyma
2 tk
1 tk
füstölt paprika
1 tk
őrölt kömény

A zellert megpucoljuk, 1-2 cm nagyságú darabokra vágjuk, bő, sós, lobogó vízben 10 percig főzzük, majd leszűrjük, egy tepsire borítjuk, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk 2 evőkanál olajjal és 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

A raguhoz a csirkemellet kisebb kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és 1 evőkanál olajon magas hőmérsékleten körbepirítjuk, majd kiszedjük. A visszamaradt szaftra öntünk még egy kanál olajat, és üvegesre pároljuk rajta az apróra vágott hagymát és fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Elkeverjük benne a fűszereket, majd felöntjük kb. 150 ml vízzel. Az a lényeg, hogy egy jó kis hagymás alapot kapjunk, tehát ha nagyjából elfőtte a vizet, akkor ezt még kétszer megismételjük. Visszarakjuk a húst, belerakjuk a borsót, felöntjük 2-300 ml vízzel, és addig rotyogtatjuk, amíg kicsit be nem sűrűsödik a szaft és össze nem áll a ragu. Ezután belekeverjük a sült zellert, és kész.

Ha tetszett a Sült zelleres brassói receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept