A surf ’n’ turf burger elkészítéséhez először a savanyított mustármaghoz a magokat bő vízben felforraljuk, leszűrjük és ezt megismételjük még kétszer. A háromszor leforrázott magokat újra felforraljuk a vízzel, az ecettel és a cukorral, aztán hagyjuk kihűlni a levében.
A zöld majonézhez egy aprítógépbe tesszük a bébispenótot, a majonézt, a lime reszelt héját és kifacsart levét, valamint a reszelt fokhagymát, és homogénre zúzzuk.
A lila hagymát felszeleteljük. A marhahúst oldalanként 2-3 percig sütjük a grillen, és közben sózzuk. A rákokat beolajozott grill-lapon elkezdjük lepirítani, közben sózzuk és megszórjuk egy kevés fokhagymaporral is, majd oldalanként 2 perc alatt készre sütjük. A bucikat kettévágjuk és a vágott felüket lepirítjuk a grillen, majd leszűrjük a mustármagot és jöhet az összeállítás.
A bucik alját és tetejét megkenjük a majonézzel, mehet rá a hús, rámorzsoljuk a fetát és rápakoljuk a garnélákat. Teszünk rá hagymát, megküldjük mustármaggal és rányomjuk a bucitetőt.

- Elkészítési idő: 35 perc
Még több ütős burger:
Pikáns tofuburger vegán sajtszósszal