Szendvics

Surf’n’turfburger

Surf ’n’ turf burger

Hozzávalók
A savanyított mustármaghoz
15 g
mustármag
100 ml
víz
50 ml
10%-os ecet
1 ek
kristálycukor
A zöld majonézhez
60 g
bébispenót
6 ek
majonéz
0.5 db
lime
2 gerezd
fokhagyma
Az összeállításhoz
0.5 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
1 csomag
marha hamburgerhús
(250 g-os kiszerelés)
1 ek
étolaj
6 db
16/20-as garnéla
0.5 tk
fokhagymapor
2 db
hamburgerbuci
50 g
feta sajt

Elkészítés

A surf ’n’ turf burger elkészítéséhez először a savanyított mustármaghoz a magokat bő vízben felforraljuk, leszűrjük és ezt megismételjük még kétszer. A háromszor leforrázott magokat újra felforraljuk a vízzel, az ecettel és a cukorral, aztán hagyjuk kihűlni a levében. 

A zöld majonézhez egy aprítógépbe tesszük a bébispenótot, a majonézt, a lime reszelt héját és kifacsart levét, valamint a reszelt fokhagymát, és homogénre zúzzuk.

A lila hagymát felszeleteljük. A marhahúst oldalanként 2-3 percig sütjük a grillen, és közben sózzuk. A rákokat beolajozott grill-lapon elkezdjük lepirítani, közben sózzuk és megszórjuk egy kevés fokhagymaporral is, majd oldalanként 2 perc alatt készre sütjük. A bucikat kettévágjuk és a vágott felüket lepirítjuk a grillen, majd leszűrjük a mustármagot és jöhet az összeállítás.

A bucik alját és tetejét megkenjük a majonézzel, mehet rá a hús, rámorzsoljuk a fetát és rápakoljuk a garnélákat. Teszünk rá hagymát, megküldjük mustármaggal és rányomjuk a bucitetőt.

surf-n-turf-burger-1
(Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 35 perc

Még több ütős burger:

Pikáns tofuburger vegán sajtszósszal

Paneer sajtos burger currys lencsesalátával

Luther burger

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

A legkülönlegesebb kétéltű, amit a természet alkotott, a surf ’n’ turf. Most egy nagyon dögös burger formájában hoztam el nektek a marhahús és a rák kombót.

Hozzávalók

2 főre
A savanyított mustármaghoz
15 g
mustármag
100 ml
víz
50 ml
10%-os ecet
1 ek
kristálycukor
A zöld majonézhez
60 g
bébispenót
6 ek
majonéz
0.5 db
lime
2 gerezd
fokhagyma
Az összeállításhoz
0.5 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
1 csomag
marha hamburgerhús
(250 g-os kiszerelés)
1 ek
étolaj
6 db
16/20-as garnéla
0.5 tk
fokhagymapor
2 db
hamburgerbuci
50 g
feta sajt

A surf ’n’ turf burger elkészítéséhez először a savanyított mustármaghoz a magokat bő vízben felforraljuk, leszűrjük és ezt megismételjük még kétszer. A háromszor leforrázott magokat újra felforraljuk a vízzel, az ecettel és a cukorral, aztán hagyjuk kihűlni a levében. 

A zöld majonézhez egy aprítógépbe tesszük a bébispenótot, a majonézt, a lime reszelt héját és kifacsart levét, valamint a reszelt fokhagymát, és homogénre zúzzuk.

A lila hagymát felszeleteljük. A marhahúst oldalanként 2-3 percig sütjük a grillen, és közben sózzuk. A rákokat beolajozott grill-lapon elkezdjük lepirítani, közben sózzuk és megszórjuk egy kevés fokhagymaporral is, majd oldalanként 2 perc alatt készre sütjük. A bucikat kettévágjuk és a vágott felüket lepirítjuk a grillen, majd leszűrjük a mustármagot és jöhet az összeállítás.

A bucik alját és tetejét megkenjük a majonézzel, mehet rá a hús, rámorzsoljuk a fetát és rápakoljuk a garnélákat. Teszünk rá hagymát, megküldjük mustármaggal és rányomjuk a bucitetőt.

surf-n-turf-burger-1
(Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 35 perc

Még több ütős burger:

Pikáns tofuburger vegán sajtszósszal

Paneer sajtos burger currys lencsesalátával

Luther burger

Ha tetszett a Surf ’n’ turf burger receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept