A szilvalekvárhoz először a szilvákat megmossuk, elfelezzük és kiszedjük a magokat. Az előkészített gyümölcsöt beledobjuk egy magas falú lábosba, ami befér a sütőbe. Rászórjuk a cukrot, a fahéjat és a citromok kifacsart levét. (A citrom reszelt héjára is szükség lesz, de azt csak a végén tesszük bele.)
160 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 3-4 órán keresztül rotyogtatjuk. No persze, azért ezt is meg kell néha keverni… Ha már kellően besűrűsödött a lekvárunk, kivesszük a sütőből, hozzákeverjük a reszelt citromhéjat, majd csírátlanított üvegekbe szedjük és dunsztoljuk őket. Innentől már csak arra várnak, hogy a kedvenc sütinkön vagy fánkunkon, netán palacsintánkon végezzék.

- Elkészítési idő: 3-4 óra
- Hűtési idő: 3 óra