A sütőben sült magos-parmezános csirke elkészítését a körettel kezdjük. A püréhez a céklát és a burgonyát megpucoljuk, majd 1 cm-es kockákra vágjuk és felrakjuk főni egy lábasban. Mikor megfőtt, egy nagy teljesítményű turmixba rakjuk a fűszerekkel, az olvasztott kókuszolajjal, sóval és borssal együtt, és lepürésítjük.
A csirkemelleket megtisztítjuk, majd egy mellből két szeletet vágunk, így megduplázódik a csirkemellfiléink száma. A panko morzsát elkeverjük a parmezánnal és a szezámmaggal, majd jöhet a panírozás. A húst először lisztbe, aztán lazán felvert tojásba, majd a magos-parmezános morzsába forgatjuk. Sütőpapírra fektetjük a bundázott csirkemelleket, meglocsoljuk kevés kókuszolajjal, és 180 fokra előmelegített sütőben 18-20 percig sütjük.
A céklaslaw-hoz a céklát és a répát lereszeljük, a káposztát vékony csíkokra vágjuk, ezeket egy tálba tesszük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd elkeverjük a többi hozzávalóval.
Tálalásnál tányérra szedünk a céklás burgonyapüréből, ráfektetjük a felszeletelt csirkemellet, és mellé halmozzuk a céklaslaw-t.

- Elkészítési idő: 45 perc
- Sütési idő: 20 perc
Imádjátok a pink kajákat és nem tudtok betelni a céklával? Még több izgalmas céklás recept vár az oldalunkon:
Pink céklás-csirkés-gombás chowder