Csirkemell receptek

Sütőbensültmagos-parmezánoscsirkecéklásburgonyapüréveléscéklaslaw-val

Sütőben sült magos-parmezános csirke céklás burgonyapürével és céklaslaw-val

Hozzávalók
A püréhez
4 db
cékla
(200 g/db)
3 db
burgonya
(200 g/db)
2 tk
rozmaring
1 szál
zsálya
2 tk
kakukkfű
40 g
kókuszolaj
só, bors
A csirkéhez
2 db
csirkemellfilé
(300 g/db)
100 g
panko morzsa
80 g
parmezán
100 g
szezámmag
100 g
finomliszt
2 db
tojás
40 g
kókuszolaj
A céklaslaw-hoz
2 db
cékla
(200 g/db)
2 szál
répa
(120 g/szál)
100 g
fejes káposzta
3 gerezd
fokhagyma
1 ek
10%-os ecet
só, bors
2 ek
light joghurt

Elkészítés

A sütőben sült magos-parmezános csirke elkészítését a körettel kezdjük. A püréhez a céklát és a burgonyát megpucoljuk, majd 1 cm-es kockákra vágjuk és felrakjuk főni egy lábasban. Mikor megfőtt, egy nagy teljesítményű turmixba rakjuk a fűszerekkel, az olvasztott kókuszolajjal, sóval és borssal együtt, és lepürésítjük. 

A csirkemelleket megtisztítjuk, majd egy mellből két szeletet vágunk, így megduplázódik a csirkemellfiléink száma. A panko morzsát elkeverjük a parmezánnal és a szezámmaggal, majd jöhet a panírozás. A húst először lisztbe, aztán lazán felvert tojásba, majd a magos-parmezános morzsába forgatjuk. Sütőpapírra fektetjük a bundázott csirkemelleket, meglocsoljuk kevés kókuszolajjal, és 180 fokra előmelegített sütőben 18-20 percig sütjük.

A céklaslaw-hoz a céklát és a répát lereszeljük, a káposztát vékony csíkokra vágjuk, ezeket egy tálba tesszük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd elkeverjük a többi hozzávalóval.

Tálalásnál tányérra szedünk a céklás burgonyapüréből, ráfektetjük a felszeletelt csirkemellet, és mellé halmozzuk a céklaslaw-t. 

sutoben-sult-magos-parmezanos-csirke-ceklas-burgonyapurevel2
Sütőben sült magos-parmezános csirke céklás burgonyapürével és céklaslaw-val (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 45 perc
  • Sütési idő: 20 perc

Imádjátok a pink kajákat és nem tudtok betelni a céklával? Még több izgalmas céklás recept vár az oldalunkon:

Pink céklás-csirkés-gombás chowder

Céklakrémes tészta feta sajttal

Joghurtos sültcékla-saláta zöldséges fasírttal

www.streetkitchen.hu

Egy brutál színes és nagyon izgi fitt kaja, amitől garantáltan nem lesz olajszag a lakásban. Céklarajongóknak egyenesen kötelező kipróbálni! :)

Hozzávalók

4 főre
A püréhez
4 db
cékla
(200 g/db)
3 db
burgonya
(200 g/db)
2 tk
rozmaring
1 szál
zsálya
2 tk
kakukkfű
40 g
kókuszolaj
só, bors
A csirkéhez
2 db
csirkemellfilé
(300 g/db)
100 g
panko morzsa
80 g
parmezán
100 g
szezámmag
100 g
finomliszt
2 db
tojás
40 g
kókuszolaj
A céklaslaw-hoz
2 db
cékla
(200 g/db)
2 szál
répa
(120 g/szál)
100 g
fejes káposzta
3 gerezd
fokhagyma
1 ek
10%-os ecet
só, bors
2 ek
light joghurt

A sütőben sült magos-parmezános csirke elkészítését a körettel kezdjük. A püréhez a céklát és a burgonyát megpucoljuk, majd 1 cm-es kockákra vágjuk és felrakjuk főni egy lábasban. Mikor megfőtt, egy nagy teljesítményű turmixba rakjuk a fűszerekkel, az olvasztott kókuszolajjal, sóval és borssal együtt, és lepürésítjük. 

A csirkemelleket megtisztítjuk, majd egy mellből két szeletet vágunk, így megduplázódik a csirkemellfiléink száma. A panko morzsát elkeverjük a parmezánnal és a szezámmaggal, majd jöhet a panírozás. A húst először lisztbe, aztán lazán felvert tojásba, majd a magos-parmezános morzsába forgatjuk. Sütőpapírra fektetjük a bundázott csirkemelleket, meglocsoljuk kevés kókuszolajjal, és 180 fokra előmelegített sütőben 18-20 percig sütjük.

A céklaslaw-hoz a céklát és a répát lereszeljük, a káposztát vékony csíkokra vágjuk, ezeket egy tálba tesszük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd elkeverjük a többi hozzávalóval.

Tálalásnál tányérra szedünk a céklás burgonyapüréből, ráfektetjük a felszeletelt csirkemellet, és mellé halmozzuk a céklaslaw-t. 

sutoben-sult-magos-parmezanos-csirke-ceklas-burgonyapurevel2
Sütőben sült magos-parmezános csirke céklás burgonyapürével és céklaslaw-val (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 45 perc
  • Sütési idő: 20 perc

Imádjátok a pink kajákat és nem tudtok betelni a céklával? Még több izgalmas céklás recept vár az oldalunkon:

Pink céklás-csirkés-gombás chowder

Céklakrémes tészta feta sajttal

Joghurtos sültcékla-saláta zöldséges fasírttal

Ha tetszett a sütőben sült magos-parmezános csirke céklás burgonyapürével és céklaslaw-val receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept