A tésztához a lisztet egy tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a sót, a vizet és az olívaolajat, majd tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagolva legalább 30 percig pihentetjük.
A sütőtököt 180 fokra előmelegített sütőben puhára sütjük, majd villával összetörjük és hagyjuk kihűlni. Hozzákeverjük a ricottát, a reszelt parmezánt, a sót, a borsot, a szerecsendiót, és simára dolgozzuk.
A tésztát vékonyra nyújtjuk, majd korongokat szúrunk ki belőle. Minden korong közepére teszünk egy evőkanál tölteléket, a tészta szélét bevizezzük és egymásra hajtjuk. A kész tésztákat bő, sós vízben 4 perc alatt kifőzzük.
Közben a vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a zsályalevelet, és pár percig pirítjuk. A kifőtt raviolit meglocsoljuk a zsályás vajjal, megszórjuk a reszelt parmezánnal és a felcsíkozott zsályalevelekkel, majd azonnal tálaljuk.
Sütőtökösricottásravioli

Ha egyszer elkészítenéd a saját tésztádat, akkor hoztam neked hozzá egy kis segítséget!

Vega
Ha eddig féltél a házi tészta készítésétől, ez a recept a legjobb belépő! A sütőtök édessége és a ricotta krémessége tökéletes párosítás, amit a parmezán és egy csipet szerecsendió tesz igazán olaszossá. A frissen gyúrt ravioli nemcsak finom, hanem óriási élmény is elkészíteni – és garantáltan mindenki el lesz ájulva, amikor az asztalra kerül.
Hozzávalók
A töltelékhez
A szószhoz
A tálaláshoz
Elkészítés
A tésztához a lisztet egy tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a sót, a vizet és az olívaolajat, majd tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagolva legalább 30 percig pihentetjük.
A sütőtököt 180 fokra előmelegített sütőben puhára sütjük, majd villával összetörjük és hagyjuk kihűlni. Hozzákeverjük a ricottát, a reszelt parmezánt, a sót, a borsot, a szerecsendiót, és simára dolgozzuk.
A tésztát vékonyra nyújtjuk, majd korongokat szúrunk ki belőle. Minden korong közepére teszünk egy evőkanál tölteléket, a tészta szélét bevizezzük és egymásra hajtjuk. A kész tésztákat bő, sós vízben 4 perc alatt kifőzzük.
Közben a vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a zsályalevelet, és pár percig pirítjuk. A kifőtt raviolit meglocsoljuk a zsályás vajjal, megszórjuk a reszelt parmezánnal és a felcsíkozott zsályalevelekkel, majd azonnal tálaljuk.
Tipp: ha nincs nagy kiszúró formánk, nyugodtan használhatunk bármilyen más raviolikészítőt is.

Ez a sütőtökös ricottás ravioli igazi őszi-olasz hangulatot varázsol a konyhádba. A zsályás vaj egyszerűsége hagyja érvényesülni a töltelék édes-sós harmóniáját, a frissen reszelt parmezán pedig már csak hab a tortán. Ünnepi alkalmakra is tökéletes, de egy hétköznapi vacsorát is képes felejthetetlenné tenni.
Hasznos tudnivalók
Tésztagyúrás: ha nincs tésztagéped, sodrófával is megoldható, csak türelem kell hozzá.
Variáció: a tölteléket feldobhatod egy kevés reszelt citromhéjjal vagy kakukkfűvel.
Fenntarthatóság: a sütőtök szezonális és helyi alapanyag, így ez a recept környezetbarát választás is.
Tárolás: a raviolit előre is elkészítheted, majd belisztezve lefagyaszthatod, így bármikor gyorsan főzhetsz belőle.
Extra tipp: kisebb adagokat készíts, hogy könnyebben kezelhető legyen a tészta.
A legnagyobb tésztarajongó hírnevében állsz? Akkor a sütőtökös ricottás ravioli után ezeket se hagyd ki!
Spenótos-zöldborsós tagliatelle
Ha tetszett a sütőtökös ricottás ravioli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!