Vegán
Hozzávalók
- 220 g tagliatelle
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 ek étolaj
- só, bors
- 3 gerezd fokhagyma
- 100 g bébispenót
- 1 csokor bazsalikom
- 120 g fagyasztott zöldborsó
- 1 pohár növényi alapú tejszín-alternatíva (250 ml-es kiszerelés)
- 1 db citrom héja
- ½ db citrom leve
- ½ tk chilipor
Hozzávalók
- 220 g tagliatelle
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 ek étolaj
- só, bors
- 3 gerezd fokhagyma
- 100 g bébispenót
- 1 csokor bazsalikom
- 120 g fagyasztott zöldborsó
- 1 pohár növényi alapú tejszín-alternatíva (250 ml-es kiszerelés)
- 1 db citrom héja
- ½ db citrom leve
- ½ tk chilipor
A spenótos-zöldborsós tagliatelle elkészítésének első lépéseként a tésztát al dentére főzzük bő, sós, forró vízben, majd leszűrjük, de a főzővízből egy merőkanálnyit félreteszünk a szószhoz.
A vöröshagymát finomra aprítjuk, egy nagyobb serpenyőben, közepes lángon lepirítjuk az olajon és megsózzuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, tovább pirítjuk, majd mehet hozzá a bébispenót és a felaprított bazsalikomlevelek háromnegyede. Beledobjuk a zöldborsó háromnegyedét is, felöntjük a növényi tejszín-helyettesítővel és 3-4 percig rotyogtatjuk. Hozzáadjuk ½ db citrom reszelt héját, borsozzuk és mehet bele a chilipor is. Hozzáadunk egy merőkanálnyi tésztafőzővizet, és ½ db citrom kifacsart levével együtt leturmixoljuk.
A megfőtt tésztát a serpenyőbe rakjuk, felöntjük a krémesre turmixolt zöld szósszal és hozzáadjuk a maradék zöldborsót. Frissen reszelt citromhéjjal, borssal és a maradék aprított bazsalikommal megszórva tálaljuk.
- Elkészítési idő: 15 perc
Ha tetszett a spenótos-zöldborsós tagliatelle recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Alapjáraton is szeretjük a tésztákat, de a tagliatelle-nek egy külön hely van fenntartva a szívünkben. Ez rusztikus tészta nagyon fel tudja dobni az ételeket, ráadásul házilag elkészítve új dimenzióba emelhetjük.
Házi tagliatelle gorgonzolával és pirított gombával