Fantasztikus desszertek

Sütőtököstiramisu

Sütőtökös tiramisu

Hozzávalók
A krémhez
500 - 550 g
sütőtök (tisztított mennyiség)
150 - 200 ml
víz
3 db
tojássárgája
100 g
cukor
2 tk
vaníliakivonat
4 csipet
fahéj
2 csipet
őrölt szegfűszeg
2 csipet
őrölt kardamom
2 csipet
őrölt csillagánizs
2 csipet
őrölt gyömbér
500 g
mascarpone
Az összeállításhoz
200 ml
kávé
3 ek
porcukor
1 ek
narancslikőr
1 csomag
babapiskóta
2 - 3 ek
holland kakaópor

Elkészítés

A sütőtököt kis kockákra vágjuk, és 200 fokos sütőben addig sütjük, amíg meg nem puhul. Ezután leturmixoljuk a vízzel. A tojássárgáját a cukorral és a vaníliával fehéredésig habosítjuk. Belekeverjük a sütőtökpürét és a fűszereket, és vízgőz felett, vagy csak simán egy gyorsforralóban, alacsony lángon 5-10 percig rotyogtatjuk folyamatosan kevergetve, de vigyázzunk, hogy ne csapódjon ki a tojás. Ezután szobahőmérsékletűre hűtjük.

A mascarponét egy tálban kicsit kihabosítjuk, belekeverjük a sütőtökös krémet. A lefőzött kávét elkeverjük a cukorral és a narancslikőrrel. 

Egy kb. 15-20 x 15-20 cm nagyságú tepsibe elkezdjük belepakolni a kávéba forgatott babapiskótát. Ezután ráöntjük a krém felét, majd újabb adag piskóta jön, végül a krém maradéka. Minimum 1 órára hűtőbe tesszük, majd tálalás előtt megszórjuk a kakaóporral.

Sütőtökös tiramisu

www.streetkitchen.hu

Ősszel hajlamosak vagyunk mindenbe is sütőtököt pakolni, és ez teljesen érthető. Ilyenkor a legédesebb, legkrémesebb, szóval abszolút illik a tiramisuba is! :D Ha szeretitek a fűszeresebb édességeket, akkor akár meg is duplázhatjátok a fűszerek mennyiségét!

Hozzávalók

4 - 6 főre
A krémhez
500 - 550 g
sütőtök (tisztított mennyiség)
150 - 200 ml
víz
3 db
tojássárgája
100 g
cukor
2 tk
vaníliakivonat
4 csipet
fahéj
2 csipet
őrölt szegfűszeg
2 csipet
őrölt kardamom
2 csipet
őrölt csillagánizs
2 csipet
őrölt gyömbér
500 g
mascarpone
Az összeállításhoz
200 ml
kávé
3 ek
porcukor
1 ek
narancslikőr
1 csomag
babapiskóta
2 - 3 ek
holland kakaópor

A sütőtököt kis kockákra vágjuk, és 200 fokos sütőben addig sütjük, amíg meg nem puhul. Ezután leturmixoljuk a vízzel. A tojássárgáját a cukorral és a vaníliával fehéredésig habosítjuk. Belekeverjük a sütőtökpürét és a fűszereket, és vízgőz felett, vagy csak simán egy gyorsforralóban, alacsony lángon 5-10 percig rotyogtatjuk folyamatosan kevergetve, de vigyázzunk, hogy ne csapódjon ki a tojás. Ezután szobahőmérsékletűre hűtjük.

A mascarponét egy tálban kicsit kihabosítjuk, belekeverjük a sütőtökös krémet. A lefőzött kávét elkeverjük a cukorral és a narancslikőrrel. 

Egy kb. 15-20 x 15-20 cm nagyságú tepsibe elkezdjük belepakolni a kávéba forgatott babapiskótát. Ezután ráöntjük a krém felét, majd újabb adag piskóta jön, végül a krém maradéka. Minimum 1 órára hűtőbe tesszük, majd tálalás előtt megszórjuk a kakaóporral.

Sütőtökös tiramisu

Ha tetszett a Sütőtökös tiramisu receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept