A sütőtököt megpucoljuk, kis lyukú reszelőn lereszeljük egy keverőtálba, és hozzáadunk egy csipet sót és a cukrot. Elkeverjük, és várunk pár percet, hogy egy kicsit megszottyadjon. Hoozzáadjuk a szűrőn áttört túrót, majd ezután hozzákeverjük a túrógombóc többi alapanyagát, és lefóliázva berakjuk a hűtőbe 15 percre.
A zsemlemorzsát egy kb. 20 x 30 cm-es tepsibe tesszük a vajjal együtt, és 180 fokra előmelegített sütőben, néha megkeverve 30 perc alatt aranybarnára pirítjuk. Ha megvagyunk, kivesszük, még melegen hozzákeverjük a kétféle cukrot, és felhasználásig félretesszük.
Az édes mártáshoz nincs más teendőnk, mint egy tálban kikeverni a joghurtot a porcukorral.
A gombócok kifőzéséhez egy nagyobb lábosba bő (3-4 liter) vizet öntünk, hogy könnyedén elférjenek a gombócok és legyen lehetőségük szépen megduzzadni. Megsózzuk és felforraljuk, majd kicsit visszavesszük alatta a lángot, hogy ne lobogjon durván.
Egy evőkanál segítségével gombócokat/galuskákat formázunk a masszából, és kifőzzük őket. Ha feljöttek a víz felszínére, onnantól még 2 percet főzzük őket. Kiemeljük egy szürőkanállal, és egyből a pirított morzsába forgatjuk. Tányérra tesszük, a tetejére kanalazunk az édes joghurtból, megszórjuk kevés porcukorral, és még melegen befaljuk.

- Elkészítési idő: 20 perc
- Sütési idő: 30 perc
- Pihentetési idő: 15 perc
- Főzési idő: 6-8 perc
Ezek a túrógombócos receptek is tutik, készítsétek el őket!
Tejszínes karalábéleves kapros túrógombóccal