A szalámis csiga első lépése, hogy a leveles tésztát kihajtjuk, lekenjük a krémsajttal, megszórjuk apróra vágott snidlinggel, sózzuk, borsozzuk és rárakjuk a szalámit. A hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük, majd 16 kis csigát vágunk le belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a csigákat, lekenjük tojással, és a tetejüket megszórjuk reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
Szalámis csiga (Fotó: Street Kitchen)
Elkészítési idő: 15 perc
Sütési idő: 25 perc
Ha nem tudsz ráunni a sós csigákra, mutatunk még néhányat:
Gyors, laktató, megúszós péksüti, ami tökéletes uzsonnára vagy reggelire is.
Hozzávalók
16 db-hoz
1 csomag
leveles tészta
(400 g-os kiszerelés)
125 g
krémsajt
0.5 csokor
snidling
só, bors
90 g
paprikás szalámi
1 db
tojás
80 g
gouda sajt
A szalámis csiga első lépése, hogy a leveles tésztát kihajtjuk, lekenjük a krémsajttal, megszórjuk apróra vágott snidlinggel, sózzuk, borsozzuk és rárakjuk a szalámit. A hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük, majd 16 kis csigát vágunk le belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a csigákat, lekenjük tojással, és a tetejüket megszórjuk reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
Szalámis csiga (Fotó: Street Kitchen)
Elkészítési idő: 15 perc
Sütési idő: 25 perc
Ha nem tudsz ráunni a sós csigákra, mutatunk még néhányat:
Ha tetszett a Szalámis csiga receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!